Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinut din colonia rusă IK-3 a povestit ce s-a întâmplat în ziua morţii lui Aleksei Navalnîi

Radio Free Europe
inchisoare navalnii ik-3

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit probabil mult mai devreme decât a anunţat Serviciul Federal Penitenciar, a declarat pentru Novaia Gazeta Europe un deţinut al coloniei penitenciare IK-3 "Lupul Polar", sub rezerva anonimatului, scrie The Moscow Times, conform News.ro.

Potrivit mărturiei deţinutului, "o agitaţie de neînţeles a început în colonie încă din seara zilei de 15 februarie", cu o zi înaintea morții lui Navalnîi așa cum a fost anunțată de oficialii ruși: verificarea de seară, care are loc între orele 20:00 şi 20:30, "a fost mult accelerată".

Apoi, toată lumea a fost închisă în barăci, avertizată să nu facă nicio mişcare, iar securitatea a fost întărită.

"S-a auzit cum nişte maşini au intrat pe teritoriul zonei (penitenciare) seara târziu şi noaptea, de trei ori, dar ce fel de maşini, nu se poate vedea pe geam", a spus deţinutul.

Potrivit condamnatului, dimineaţa zilei de 16 februarie a început cu o percheziţie totală: personalul coloniei a confiscat mai multe telefoane mobile, cărţi, precum şi fierbătoare, care fuseseră trecute cu vederea anterior. Deţinuţii au tras concluzia, din ce vorbeau gardienii, că era aşteptată în colonie o inspecţie.

El a povestit că în colonia penitenciară s-a aflat despre decesul lui Aleksei Navalnîi în jurul orei 10.00 ( ora 08.00, ora Moscovei).

Scenariul deținutului

Unitatea de tip celulă unică, unde era ţinut în izolare Navalnîi, se află departe de cazarmă, dar în apropierea acesteia nu se aflau, totuşi ambulanţe. O ambulanţă a apărut abia după aflarea veştii morţii opozantului. "Cred că Navalnîi a murit mult mai devreme decât ora anunţată. Cel mai probabil, încă de seara. Altfel, de ce a fost necesar să ne închidă bine în cazarmă, iar dimineaţa să organizeze un raid?". - a spus deţinutul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.