Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deținuții de la Penitenciarul Gherla primesc vizite pe Skype

Skype

Penitenciarul Gherla, județul Cluj, a introdus comunicarea online, prin Skype, pentru deținuți, ca alternativă la vizita pe care o primeau de la membri ai familiilor, măsura fiind de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Marina Oltean, a declarat, vineri, că s-a prevăzut și majorarea duratei și numărului convorbirilor telefonice la care au dreptul persoanele aflate în detenție, potrivit Mediafax.

„Penitenciarul Gherla întreprinde demersuri preventive împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul persoanelor private de libertate și al personalului. Dat fiind caracterul restrictiv al măsurilor care presupun suspendarea interacțiunii cu mediul exterior, asigurăm compensarea și extinderea posibilităților de a susține dialogul, schimbul de informații și suportul afectiv dintre persoanele private de libertate și membrii de familie. Astfel, s-a prevăzut majorarea duratei și numărului convorbirilor telefonice la care au dreptul persoanele aflate în detenție, precum și extinderea posibilităților de a comunica online, prin Skype, ca alternativă la vizită”, a spus Oltean.

Aceasta a subliniat că, la nivelul Penitenciarului Gherla, sunt amenajate cinci cabine cu calculatoare pentru comunicarea video online, prin Skype, și una la Secția Exterioară, pentru femei, din Cluj-Napoca, durata unei convorbiri fiind de 30 de minute.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

„Vizitele s-au transformat în convorbiri online iar, în mod automat, la câte vizite avea dreptul un deținut, la atâtea convorbiri are dreptul. Astfel, un deținut de la regimul deschis are dreptul la 6 convorbiri online pe lună, la cel semideschis și închis la 5, iar cei aflați în regim de maximă siguranță au dreptul a 3. De asemenea, femeile însărcinate au dreptul până la 8 convorbiri”, a explicat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

În ceea ce privește convorbirile telefonice, deținuții aflați în regim de maximă siguranță aveau înainte dreptul la 3 convorbiri pe zi, cu o durată totală de 30 de minute, iar acum numărul a fost majorat la 5 convorbiri, durata fiind de 45 de minute.

Celor aflați în regim deschis, semideschis și închis li s-a majorat durata convorbirilor telefonice de la 60 la 75 de minute numărul convorbirilor ajungând la 10.

Totodată, penitenciarul a prelungit, în vederea susținerii accesului la informații, programul de difuzare a semnalului TV, cu 2 ore.

Pe durata stării de urgență, în executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, se suspendă exercitarea dreptului de a primi vizite, exercitarea dreptului la vizită intimă, exercitarea dreptului de a primi bunuri prin sectorul vizită, cât și recompensele constând în permisiunea de ieșire din penitenciar.

La nivelul Penitenciarului Gherla s-au luat și măsuri de igienizare/dezinfectare zilnică și ori de câte ori este nevoie a spațiilor și mijloacelor de transport, fiind asigurate materialele igienico-sanitare persoanelor private de libertate și cadrelor.

De asemenea, s-a dispus asigurarea, distribuirea și utilizarea materialelor de protecție - mască și mănuși către/de către deținuți și angajații unității, în situațiile care impun interacțiune directă, cum sunt procedura încarcerării persoanelor nou depuse sau prezentarea deținuților la unități spitalicești din rețeaua sanitară publică

La nivelul Penitenciarului Gherla execută pedepse privative de libertate aproximativ 650 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.