Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinutul condamnat pentru viol care a fost dat dispărut de Penitenciarul din Botoșani, prins

cugetliber.ro
inchisoare

Deţinutul condamnat la 15 ani pentru viol care a fost dat în urmărire națională, după ce a primit o permisie de 24 de ore și nu s-a mai prezentat la Penitenciarul din Botoșani, a fost prins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii și echipele de căutare ale Penitenciarului din Botoșani au reușit să îl identifice și să îl prindă, în mai puțin de 24 de ore de când a fost declarat evadat, pe bărbatul de 42 de ani din Botoșani care a primit o permisie pentru bună purtare și nu s-a mai întors în detenție.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu, a declarat pentru MEDIAFAX că deținutul a fost identificat în localitatea de domiciliu, a fost reținut și urmează să fie dus în închisoare.

Bărbatul va fi pedepsit pentru fapta sa și cel mai probabil nu i se va mai acorda eliberarea condiționată de care ar fi putut beneficia începând din luna iulie 2019.

Autoritățile din Botoșani au fost în alertă după ce un deținut, condamnat pentru viol, a plecat din Penitenciarul Botoșani unde executa o pedeapsă în regim semideschis de 15 ani pentru viol.

Conform reprezentanților Penitenciarului Botoșani, bărbatul a primit o permisie de 24 de ore, pentru conduită bună, și nu s-a mai întors la Penitenciarul din Botoșani.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională, fiind căutat de echipe ale penitenciarului Botoșani și ale Inspectoratului de Poliție Botoșani.

“În data de 26 noiembrie, deținutul în vârstă de 42 de ani care era condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, aflat în permisiune de ieșire din penitenciar cu o durată de 24 de ore nu a revenit la unitatea de deținere la ora stabilită, respectiv ora 14.00. Administrația unității a informat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani concomitent cu declanșarea acțiunii de căutare cu echipe formate atât din personalul unității cât și cu sprijinul organelor de poliție în vederea capturării și aducerii la unitatea de deținere a deținutului. Acesta executa o pedeapsă în regim semideschis și se afla în perioada premergătoare analizei comisiei de eliberare condiționată”, declara, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoșani, Anna Maria Rotariu.

Bărbatul a executat până la data evadării nouă ani din cei 15 și, conform reprezentanților Penitenciarului Botoșani, pe ultima parte a detenției bărbatul a avut o conduită corespunzătoare, a prestat activități lucrative, acesta fiind și motivul pentru care a putut beneficia pentru prima dată de ieșire din penitenciar. În iulie 2019, el ar fi putut fi prezentat cu propunere de eliberare condiționată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.