Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutche Bank şi UniCredit au transferat unele dintre tranzacţiile swap la Frankfurt, din cauza Brexitului

brexit, bani

Deutche Bank şi UniCredit au transferat în luna mai unele dintre tranzacţiile swap din Londra la Frankfurt, din cauza Brexitului, băncile folosindu-se de amânarea ieşirii Marii Britani din Uniunea Europeană pentru a se pregăti pentru ce este mai rău, transmite Bloomberg potrivit news.ro.

Aproximativ 10 bănci au participat la o acţiune de schimbare, în care băncile au închis poziţiile swap existente în Marea Britanie şi au deschis unele echivalente în Germania, potrivit  unor persoane apropiate situaţiei.

Unele dintre aceste bănci, între care JPMorgan Chase şi Commerzbank, au acţionat ca formatori de piaţă, folosindu-se de această oportunitate pentru a genera venituri prin tranzacţiile cu băncile.

Băncile din Europa continentală nu vor mai putea să îşi păstreze swap-urile, folosite intens pe piaţa instrumentelor derivate, la Londra, dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord. Acest fapt ar putea obliga băncile să transfere instrumente derivate în valoare de mii de miliarde de dolari de la LCH, divizie a London Stock Exchange Group la Eurex Clearing din Frankfurt, care este o divizie a Deutsche Boerse.

În afară de faptul că Deutsche Boerse va avea de câştigat în detrimentul LSE, o astfel de mutare ar eroda poziţia dominantă a Londrei de centru financiar mondial şi ar putea tulbura piaţa dobânzilor swap.

Deutsche Bank şi UniCredit au refuzat să comenteze, ca şi purtătorii de cuvânt ai JPMorgan şi Commerzbank.

Bayerische Landesbank, care a transferat şi ea unele swap-uri la Frankfurt, şi Banca Angliei, care supraveghează LCH, au refuzat la rândul lor să comenteze.

LCH gestionează numerar şi obligaţiuni de peste 100 de miliarde de euro în numele băncilor şi managerilor de fonduri care vor să îşi protejeze tranzacţiile swap de posibilitatea intrării în default a unei firme mari de trading.

Comisia Europeană a salvat anul trecut LCH de la excluderea clienţilor înregistraţi în UE, când a extins dreptul casei de cliring de a oferi servicii firmelor de pe continent până la sfârşitul anului 2020. Băncile pot continua să cumpere şi să vândă contracte swap prin intermediul LCH chiar dacă Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, la sfârşitul lunii octombrie, actualul termen pentru Brexit.

În cazul în care Comisia nu va prelungi dreptul LCH de a servi băncile europene, acestea vor fi nevoite să îşi transfere poziţiile swap înainte de luna aprilie a anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.