Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bahn se aşteaptă la cele mai mari pierderi operaţionale din istoria companiei

Mapio.net
cale ferată

Compania feroviară germană de stat Deutsche Bahn (DB) a avertizat marţi că se confruntă cu cea mai gravă criză financiară înregistrată vreodată, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), în pofida ajutorului de stat de miliarde de euro, şi va demara săptămâna viitoare discuţii cu sindicatele pentru a-şi reduce costurile, transmite AFP potrivit Agerpres.

Directorul general Richard Lutz le-a trimis angajaţilor o scrisoare, consultată de AFP, în care se arată că operatorul feroviar pierde lunar milioane de euro, o situaţie care va persista cel puţin până în decembrie.

"În actualul an fiscal, vom înregistra cele mai mari pierderi operaţionale din istoria companiei. Ne aşteptăm în următorii ani la pierderi de miliarde de euro din cauza pandemiei", a explicat Lutz.

Scăderea semnificativă a traficului feroviar, pe fondul măsurilor de izolare adoptate de Guvernul german pentru a stopa răspândirea pandemiei, a afectat veniturile DB.

La începutul acestei luni, Guvernul de la Berlin a acordat aproximativ cinci miliarde de euro pentru a ţine pe linia de plutire operatorul feroviar.

Sindicatul EVG le-a spus angajaţilor că deocamdată sunt excluse concedierile, după ce luna aceasta s-a semnat un nou acord cu directorii companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.