Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deutsche Bank, pierderi de peste 800 de milioanee de euro în trimestrul trei, acțiunile instituției pierzând peste 7%

getty
Deutsche Bank

Deutsche Bank a anunțat, miercuri, o pierdere de 832 milioane de euro în al treilea trimestru, afectată de costurile de restructurare, acțiunile instituției pierzând peste 7%, anunță MEDIAFAX.

În luna iulie, banca anunța pierderi și un plan de restructurare în valoare de 7,4 miliarde de dolari, inclusiv eliminarea a 18.000 de locuri de muncă.

Pierderea trimestrială urmează uneia de 3,15 miliarde de euro în trimestrul doi și contrastează cu profitul net de 229 milioane de euro obținut cu un an mai devreme. Banca doește să revină pe plus în 2020, însă analiștii sunt îngrijorați de capacitatea băncii de a genera venituri.

Gabriela Firea a EXPLODAT, după criticile venite pe Facebook: Mă deranjează manipularea și ipocrizia

CEO Christian Sewing a notat că cele patru divizii ale băncii au înregistrat profituri înaintea taxelor. „Aceste rezultate trimestriale sunt doar o evaluare provizorie, dar sunt încurajatoare”, a scris Sewing personalului.

Analiștii, nesiguri cu privire la dimensiunile costurilor de restructurare pe care banca intenționa să le înregistreze în trimestru, au ezitat să facă estimări.

Acțiunile băncii se îndreptau spre cea mai mare pierdere zilnică din aproape 18 luni.

Veniturile au scăzut cu 15%, până la 5,3 miliarde de euro, sub cele 5,6 miliarde de euro preconizate de analiști, potrivit datelor Refinitiv Eikon.

Credit Suisse a raportat, miercuri, o creștere a veniturilor din trimestrul trei, determinată de veniturile mai mari pe piețe și din gestionarea marilor averi.

Standard Chartered a înregistrat o creștere de 16% a profitului trimestrial, ajutat de creșterea veniturilor din partea clienților bancare corporative și private.

Goldman Sachs a înregistrat o creștere de 10% în trimestrul al treilea.

Se complică situația în Parlament: CCR îi decide soarta lui Teodor Meleșcanu

Deutsche bank, fondată în 1870, este considerată una dintre cele mai importante bănci pentru sistemul financiar global, împreună cu JPMorgan Chase, Bank of America și Citigroup.

Însă s-a confruntat cu pierderi și scandauril, ceea ce a determinat-o să înceapă unul dintre cele mai mari proceese de restructuare ale unei bănci de investiții de după criza financiară.

Din cele 18.000 de reduceri planificate de locuri de muncă, Deutsche a eliminat 1.500 în al treilea trimestru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.