Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devine tradiție: Irlandezii vor petrece online de Sfântul Patrick

Operation World
Irlanda

Celebrările anuale programate în Irlanda cu ocazia sărbătorii Sfântul Patrick vor fi organizate pentru al doilea an consecutiv în format online din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Această sărbătoare naţională, care este celebrată pe 17 martie, marchează data prezumtivă la care a murit sfântul ocrotitor al Irlandei.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

În fiecare an, capitala irlandeză, Dublin, organizează o paradă care atrage de obicei peste 500.000 de persoane, scrie agerpres.ro.

Evenimentul a fost anulat anul trecut, întrucât Irlanda intrase de puţin timp în lockdown din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

În acest an, evenimentele vor fi organizate online, inclusiv o "paradă virtuală", însoţită de reprezentaţii muzicale live, secvenţe umoristice şi interpretări artistice difuzate la televiziunea irlandeză.

Un spectacol de lumini, filmat la începutul lunii martie şi intitulat "Orchestra of Light" ("Orchestra Luminii"), va fi de asemenea televizat.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19

Acel spectacol prezintă 500 de drone care formează în aer diverse forme, inclusiv forma frunzei de trifoi, simbolul naţional al Irlandei, oameni care dansează şi imnul naţional irlandez.

Diverse clădiri şi spaţii emblematice din lumea întreagă vor fi iluminate miercuri în verde pentru a marca această sărbătoare şi pentru a îi simboliza pe toţi rezidenţii irlandezi care şi-au părăsit ţara natală pentru a se stabili în alte state.

Citește și: Un medic pneumolog, către Raed Arafat: ‘Băieții de vă înconjoară nu au curajul să vă zică, dar vă spun eu’

Printre acestea se află Opera din Sydney (Australia), Turnul din Pisa (Italia), Cascada Niagara (Canada), dar şi o cutie poştală din vârful Muntelui Oretoppen din Norvegia, situat la 350 de kilometri dincolo de Cercul Polar Arctic.

Prim-ministrul irlandez, Micheal Martin, a declarat că sărbătoarea din acest an conţine "o intensitate suplimentară", întrucât peste 6.500 de persoane au murit în Irlanda după ce au contractat noul coronavirus.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.