Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru ecologic in Marea Neagra? Cantitate nedeterminata de petrol, scursa dintr-un oleduct

marea neagra poluare

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantități încă nedeterminate de petrol în Marea Neagră, în apropierea portului Tuapse, iar autoritățile au anunțat că vremea nefavorabilă îngreunează eforturile de evaluare și limitare a pagubelor, transmite Reuters. Inca nu a fost pronuntat "dezastru ecologic", insa martori spun ca petrolul este vizibil atat in Marea Neagra, cat si intr-un rau de-a lungul caruia trece oleductul.

'O cantitate de petrol s-a scurs în mare', a declarat pentru agenția britanică de presă Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse. Potrivit lui, nu se cunoaște exact cât petrol a ajuns în apă, dar serviciile de urgență încercau să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, eforturile lor fiind îngreunate de vremea nefavorabilă.

Tuapse este un important port petrolier și industrial, fiind situat în apropierea mai multor stațiuni rusești cu ieșire la Marea Neagră. Orașul Soci, ce a găzduit cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, se află la o distanță de 118 kilometri.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut petrol în mare și într-un râu de-a lungul căruia trece oleoductul spre rafinăria din Tuapse, operată de compania petrolieră de stat Rosneft.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.