Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Hama: 100.000 de refugiați din calea luptelor

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Aproximativ 100.000 de persoane au fugit în ultimele zile din calea luptelor dintre rebeli şi forţele regimului lui Bashar Al-Assad în provincia siriană Hama (centru), a indicat miercuri ONU, relatează AFP.

''În perioada 28 august - 5 septembrie, luptele au determinat strămutarea a 20.000 de familii, respectiv circa 100.000 de persoane, din regiunile rurale din nordul provinciei Hama către satele învecinate şi oraşul Hama'', capitala provinciei, a indicat Biroul de Coordonare pentru Probleme Umanitare al ONU (OCHA) într-un raport.

Citește și: Când vor începe lucrările la zidul care îi va opri pe migranți

La sfârşitul lui august, facţiuni rebele şi gruparea jihadistă Jound al-Aqsa au lansat o ofensivă surpriză în provincia Hama, aflată în mod larg sub controlul regimului, cucerind o serie de localităţi, îndeosebi în nordul acestei provincii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Obiectivul principal este recucerirea aeroportului din Hama, de unde decolează elicoptere militare pentru atacuri asupra inamicilor regimului pe alte fronturi de luptă. Cu această ofensivă, rebelii vor să slăbească presiunea în regiunea Alep, mai la nord, dispersând forţele regimului pe mai multe fronturi.

În conflictul din Siria, izbucnit în 2011 după reprimarea unor manifestaţii paşnice împotriva regimului, sunt implicaţi o mulţime de actori locali, regionali şi de puteri străine. Conflictul s-a soldat cu peste 290.000 de morţi începând din martie 2011 şi cu milioane de refugiaţi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.