Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pe burse, după AMENINŢĂRILE lui Donald Trump privind bombardarea Siriei: Dolarul, la MINIMUL ultimelor 2 săptămâni

realitatea.net
criza bursa

Bursele globale sunt în scădere pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice, după ce președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va bombarda Siria în replică la un presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene.

Citeşte şi: Premierul Dăncilă 'DĂ DIN CASĂ': Ce spune despre relaţia cu Liviu Dragnea - 'Sunt un om dintr-o bucată. Aceste lucruri NU MERG...'

Indicii din SUA au deschis în declin, indicele Dow Industrial Average fiind în coborâre cu 0,8%. Astfel, Dow a pierdut aproape jumătate din avansul puternic din ședința de marți. S&P 500 scade cu 0,5%, iar Nasdaq, cu 0,2%, potrivit Profit.ro.

Dolarul își adâncește declinul din această săptămână, indicele ICE Dollar Index fiind în coborâre cu circa peste 0,2%, la minimul ultimelor 2 săptămâni. Moneda euro este în creștere cu 0,25% față de dolarul american, 1,237 dolari pe unitate. Față de yenul japonez, moneda americană este în scădere cu peste 0,4%.

Citeşte şi: Un fost director în CNADNR rupe tăcerea: 'Ponta a fost TRAS DE MÂNECĂ de Coldea...'

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 este în coborâre cu 0,6%. Bursa de la Frankfurt scade cu 0,9%, cea de la Paris coboară 0,7%, în timp ce bursa londoneză are un declin mai moderat, de 0,2%.

Indicele MSCI All-Country World scade cu 0,15%.

Citeşte şi: Mihai Tudose iese la rampă! Atac FURIBUND de la tribuna Parlamentului: 'E JENANT ce faceţi, stimaţi colegi...'

”Rusia se angajează să doboare orice rachete trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumos, noi și «inteligente»! Voi nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal Ucigător cu Gaz care-și omoară poporul și se bucură de asta!”, scrie șeful statului american.

Pe lângă acest avertisment adresat Rusiei, Trump a criticat dur Moscova din cauza faptului că-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.