Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Pentru a doua oară în 3 zile, băncile REFUZĂ să împrumute Guvernul României

teodorovici

Băncile nu au participat vineri la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de joi, când Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 320 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 148 de luni, la un randament mediu de 5,17% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei. Aceeași situație a fost și marți, când băncile au refuzat prima sesiune. Atunci, băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de luni, când Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 500 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 83 de luni, la un randament mediu de 4,72% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Citește și: Ordin pe țară! Mișcarea făcută de Liviu Dragnea

Pentru luna mai, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.