Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru românii din Austria! Klaus Iohannis a zis că se implică și nu a făcut-o: Vor primi ajutor social doar dacă știu engleză avansat și germană mediu

 Klaus Iohannis semnatura

Străinii cu cunoştinţe reduse de limbă germană, precum şi familiile mari care beneficiază de asistenţă socială, sunt pe cale să se confrunte cu reduceri ale ajutoarelor sociale, a anunţat luni guvernul de dreapta din Austria, relatează DPA.

Protecţia minimă din Austria, un tip de venit lunar care este menit să garanteze un venit minim de bază, va rămâne la nivelul de 863 de euro.

Citește și: Lovitură dură dată de Antena 1 celorlalte televiziuni! Emisiunea cu care i-a luat fața PRO TV-ului

Totuşi, străinii fără cunoştinţe medii de germană sau cunoştinţe avansată de engleză vor primi cu 300 de euro mai puţin, scrie agerpres.ro.

Cele nouă landuri din Austria au reguli diferite pentru familii. Unele plătesc aceeaşi sumă pentru fiecare copil, în timp ce altele plătesc mai puţin începând cu al patrulea copil.

Citește și: Încă un pas spre retragerea definitivă de pe piață! Ultima mutare a unei cunoscute bănci

În viitor, familiile se vor confrunta cu unele reduceri pentru cel de al doilea copil, şi cu reduceri drastice începând cu al treilea vlăstar.

Acest lucru va afecta în special familiile de migranţi, care au tendinţa de a avea mai mulţi copii decât cele austriece, notează DPA.

Citește și: Lovitură dură dată de Antena 1 celorlalte televiziuni! Emisiunea cu care i-a luat fața PRO TV-ului

Cancelarul conservator Sebastian Kurz a explicat că scopul său este de a "combate imigraţia în sistemul nostru de protecţie socială", dar şi de a oferi stimulente pentru a căuta de lucru.

Într-un discurs susţinut la Mauerbach, în apropiere de Viena, Kurz a spus că plăţile reprezentând aşa-numita "protecţie minimă" au crescut cu 60% din 2012.

Citește și: Rival redutabil pentru afacerea lui Ion Ţiriac! În 2019, cel mai bogat român va avea o concurenţă pe măsura sa

Organizaţiile caritabile au criticat tratamentul diferit pentru străini şi familiile mai mari. "Cred că este periculos să întorci unele grupuri de oameni împotriva altora. Cei care iubesc Austria nu o divizează", a spus Michael Landau, care conduce organizaţia catolică Caritas.

Guvernul de coaliţie dintre conservatori şi extrema dreaptă şi-a concentrat unele dintre politici asupra copiilor, potrivit DPA. Astfel, guvernul intenţionează să reducă alocaţiile pentru copiii din străinătate a căror părinţi lucrează în Austria şi să interzică vălul islamic în şcolile elementare şi centrele de zi.

Citește și: Proiect senzațional pentru România: Ce va ridica una dintre cele mai importante companii de stat .

Pe 5 mai, preşedintele Klaus Iohannis declara, la Ruse, în Bulgaria, că a discutat cu omologul său austriac, Alexander Van der Bellen, despre intenţia Austriei de a reduce alocaţiile în cazul copiilor muncitorilor străini.

El a arătat că în Austria există în jur de 15.000 de familii de români care ar fi afectate de această măsură.

"Am abordat chestiunea. (...) Preşedintele austriac nu este implicat în proceduri guvernamentale în Austria, dar i-am expus problema şi o să expun şi în continuare responsabililor guvernamentali această chestiune. Cu toată prietenia şi buna colaborare economică, comercială între România şi Austria, aceasta este o temă unde trebuie să admitem că avem opinii foarte, foarte diferite. Eu cred că se va ajunge într-un final la o clarificare. Există voci relevante în UE care spun că o astfel de iniţiativă nu este conformă cu tratatele europene. Aceste lucruri vor trebui verificate de jurişti şi, în final, vom găsi căi de aplanare", a arătat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.