Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO DEZASTRU de proporții biblice. S-a decretat stare de urgență: miliarde de lăcuste devastează sursele de hrană din Somalia

dw.com
lacuste

Invazia de lăcuste care afectează Cornul Africii a fost declarată "urgenţă naţională" în Somalia, unde aceste insecte devastează sursele de hrană în una dintre cele mai sărace şi mai vulnerabile regiuni ale lumii, a anunţat duminică Ministerul Agriculturii din Somalia, relatează AFP. "Ministerul Agriculturii (...) declară urgenţă naţională din cauza creşterii actuale a numărului de lăcuste, care constituie o ameninţare majoră pentru situaţia fragilă a securităţii alimentare din Somalia", a afirmat ministerul într-un comunicat.

Somalia este prima ţară din regiune care s-a mobilizat la nivel naţional pentru a lupta împotriva roiurilor gigantice de lăcuste, a căror apariţie este, potrivit experţilor, legată de variaţiile climatice extreme. Roiuri de câteva miliarde de lăcuste au devastat de câteva săptămâni zone întinse din Africa de Est, ca urmare a unor variaţii climatice extreme ce s-ar putea dovedi catastrofale pentru o regiune deja lovită de secetă şi inundaţii.

"Sursele de hrană pentru oameni şi animale sunt ameninţate", a adăugat Ministerul Agriculturii, în condiţiile în care roiurile de lăcuste consumă cantităţi uriaşe de culturi şi furaje.

Roiuri uriaşe de greieri flămânzi s-au răspândit din Etiopia şi Somalia până în Kenya. Agenţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat la sfârşitul lui ianuarie că un singur roi ar putea acoperi o suprafaţă de 2.400 de km2, cât suprafaţa Luxemburgului.

Potrivit BBC, este cea mai mare invazie de lăcuste din Somalia din ultimii 25 de ani.

Vezi si: Scandal la Antena 3 între Eugen Teodorovici și Adrian Ursu: A fost pus să își ceară iertare pentru că a zis 'Un moment publicitar pentru bufoni' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.