Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru și disperare în Maroc după cutremur: Numărul morților trece de 2.800 și mulți supraviețuitori dorm în aer liber

gazette.com
cutremur maroc

Numărul deceselor din cutremurul din Maroc a trecut de 2.800, au anunțat autoritățile marocane. Echipele de intervenție încă mai caută persoane în viață, în timp ce numeroși supraviețuitorii fie refuză să se întoarcă în case, fie au rămas fără locuințe.

Televiziunea de stat din Maroc a anunțat în noaptea de luni spre marți că numărul morților în urma cutremurului de vineri cu magnitudinea de 6,8 a ajuns la 2.862. De asemenea, sunt cel puțin 2.562 de persoane rănite, potrivit Reuters.

Totuși, autoritățile nu au emis nicio estimare pentru numărul de persoane dispărute deoarece comunitățile cele mai afectate sunt în zone greu accesibile.

În regiunile sinistrate, au fost amenajate tabere de corturi deoarece localnicii au petrecut mai multe nopți sub cerul liber.

În zonele afectate intervine armata. De asemenea, au sărit în ajutorul sinistraților, echipe de căutare și salvare din Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Qatar. În plus, Algeria a alocat trei avioane pentru transportul personalului de salvare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.