Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastrul criptomonedelor nu se va încheia nici în 2023. 'Va dura câțiva ani pentru ca piața să-și revină din abuzul unor jucători fără scrupule'

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Va fi „un alt an greu” pentru cripto în urma scandalului FTX, sugerează fostul director Meta devenit avocat Bitcoin Lightning Network.

Criptomonedele vor avea nevoie de cel puțin până în 2024 pentru a „reveni din abuzul jucătorilor fără scrupule”, spune unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie, conform cointelegraph.com.

Într-o postare publicată pe 30 decembrie, David Marcus, CEO și fondator al firmei Bitcoin Lightspark, i-a dezamăgit pe investitori cu perspectivele sale pentru anii următori.

Marcus: „Crypto iarna” va dura probabil până în 2025

La mai puțin de două luni de la prăbușirea FTX, repercusiunile continuă să tulbure sentimentul și performanța prețurilor deopotrivă.

În timp ce a menționat FTX doar o singură dată, el a făcut referire la ceea ce el a numit „jucători fără scrupule”, care trage subperformanța pieței chiar și după 2023.

„Nu vom ieși din această „iarnă criptografică” în 2023 și probabil nici în 2024”, a rezumat el.

Va dura câțiva ani pentru ca piața să-și revină din abuzul unor jucători fără scrupule și pentru ca o reglementare responsabilă să fie realizată. Încrederea consumatorilor va dura, de asemenea, câțiva ani pentru a se reconstrui, dar în cele din urmă cred că acest lucru se va dovedi să fie o resetare benefică pentru jucătorii legitimi din industrie pe termen lung.”

În cazul în care hodler-ii trebuie să aștepte „căptușelile lor de argint”, acest lucru ar putea perturba și mai mult tiparele istorice de care s-a păstrat bitcoin în special de-a lungul existenței sale.

Mai exact, ciclurile sale de înjumătățire de patru ani, care tind să producă creștere în anumiți ani , pot prezenta o provocare. 2024, anul următoarei înjumătățiri, este din ce în ce mai probabil să fie o perioadă de acțiune în creștere a prețurilor, unii prezicând tendința ascendentă începând cu un an mai devreme - în T2, 2023.

Chiar dacă recuperarea durează mai mult decât se aștepta, totuși, Marcus crede că o industrie nouă și mai puternică va fi în vigoare odată ce se va întâmpla acest lucru.

„În cripto, anii de lăcomie vor face loc pentru aplicații din lumea reală”, a continuat el.

„Anii de creare a unui simbol din aer și de a face milioane s-au terminat. Muzica s-a oprit. Ne-am întors la programarea obișnuită de a trebui să creăm valoare reală și să rezolvăm problemele din lumea reală”.

El a rezervat o atenție specială rețelei Bitcoin Lightning, despre care a spus că „va începe să fie promițătoare ca fiind cel mai eficient protocol de plăți deschis, interoperabil, ieftin și în timp real din lume”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.