Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastrul din fotbalul românesc, în BBC: Jucătorii sunt sclavi

fotbal tv

Fotbalul românesc este "disecat" în presa britanică. Problemele clubului Metalul Reşiţa au făcut ţinta unui reportaj publicat de BBC, sub titlul "Fotbalul românesc: cluburile îngropate în datorii ţin jucătorii sclavi", notează Mediafax.

Florin Aniţoiu a fost unul din jucătorii Metalului Reşiţa care, în toamnă, au boicotat meciul de ligă secundă cu Olimpia Satu Mare, din cauza restanţelor salariale. "În fiecare noapte plâng şi dimineaţa mă antrenez singur. Nu văd cum această situaţie s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Nu pot continua în ritmul acesta. Am datorii de plătit şi până la urmă voi fi nevoit să-mi găsesc alt loc de muncă, să las fotbalul", a declarat Aniţoiu pentru BBC. Între timp, Aniţoiu a scăpat de calvarul Reşiţa şi s-a înţeles cu FCM Baia Mare.

În noiembrie, la meciul de la Satu Mare, jucătorii reşiţeni au desfăşurat un banner la mijlocul terenului, cu mesajul "Fotbalşti 2015 = Sclavi".

Situaţia cluburilor în insolvenţă a fost abordată şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, intervievat şi el de BBC. "Sunt foarte îngrijorat că Federaţia nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemulţumit că avem cluburi în insolvenţă, dar această situaţie s-a creat înainte de venirea mea. N-a existat o strategie pentru fotbal, dar alături de colegii mei am elaborat o strategie clară pentru a ajuta cluburile. Ştim care sunt paşii corecţi", a spus Burleanu.

BBC pune, însă, în antiteză cu cluburile falimentare, care-şi tratează jucătorii ca pe sclavi, neplătindu-i cu lunile, exemplul lui Hagi, de la Viitorul. "Mai întâi, trebuie să vă spun că eu nu am pierdut niciodată cu Anglia. Echipa aceea din anii 90 era grozavă. Eram tineri şi talentaţi. Statul investea în acea perioadă în sport, nu ca acum. Acum nu se mai investeşte în tineri", acuză Hagi, care a explicat că visul său este să crească o nouă "Generaţie de Aur" la Academia sa: "Ar putea fi chiar mai buni decât am fost noi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.