Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea ordonanței din 2016 privind interceptările: Se cere invitarea reprezentanților SRI și Parchetului General la Parlament

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat miercuri că a solicitat, în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică privind OUG 6/2016, să fie invitați reprezentanți din PÎCCJ, Ministerul Justiției, dar și din cadrul SRI, pentru că „anumite prevederi din Ordonanță vizează activitatea lor”, scrie Mediafax.

„Am solicitat o chestiune de bun simț, să fie trimise invitații către toate autoritățile care aplică aceste dispoziții ale OUG 6/2016 și aici mă refer la reprezentanții Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, unii dintre ei au fost prezenți chiar astăzi (miercuri-n.r), de asemenea Ministerul Justiției a fost invitat, dar mai era și SRI, pentru că există anumite prevederi în OUG 6/2016 care au înrăurirea asupra activității lor. Aș dori să ne spună dacă un protocol care nu face decât atât, reglementează modul în care sunt puse aceste sisteme tehnice la dispoziția organelor de urmărire penală, dacă un astfel de protocol conține un mic pericol și de ce ar putea să se renunțe și care ar fi efectele unei renunțări la această formă legală. Nu s-a luat o decizie în acest sens, practic a rămas la latitundinea fiecărei Instituții dacă se prezintă sau nu”, a afirmat deputatul USR, Stelian Ion, după dezbaterile din Comisia Juridică privind OUG 6/2016.

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că modificările aduse pentru OUG 6/2016 trebuie corelate cu legile Justiției și cu prevederile Codurilor penale.

Citeste si Gabriela Firea anunță ce va cere Liviu Dragnea în CEx: A sunat lideri locali și a zis că va propune excluderea mea și a lui Paul Stănescu

„Ordonanța și prevederile modificate de Ordonanță au suferit mai multe modificări legislative, prin alte acte. La Comisia specială s-au modificat legea 303,304, Codurile, au fost la CCR, se întorc, noi trebuie să ținem cont și de formulele acelea, pentru că este posibilitatea acum să legiferăm, a intrat în vigoare acum o prevedere la 304 și după ce iese de la noi să fie schimbată. Pentru a fi o corelare cu toate celelalte am spus că acest conflict temporar dintre legi se face după ce există un tabel făcut. L-am făcut, dar trebuia să înțeleagă întâi principiul colegii și văd că nu l-au înțeles. După aceea, la fiecare articol în parte să vedem sub ce manieră facem în așa fel încât prin aprobarea sau respingerea OUG să nu creem niște efecte cu conflicte temporale între legi și cu efecte negative. Va trebui să emitem întâi efectele ordonanței și după aceea așa cum spune Constituția, Legiuitorul va preciza dacă este cazul efectele și măsurile pentru efectele produse de Ordonanță pe perioada în care a fost în vigoare”, a afirmat președintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, după dezbaterile pe OUG 6/2016.

Umătoarea ședință a Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaților, privind OUG 6/2016, va avea loc marți, 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.