Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezlănțuire pe piața cripto: Bitcoin sparge o nouă barieră psihologică și atinge un nou preț record

crypto.ro
bitcoin ue mica

Costul bitcoin a crescut la 65 de mii de dolari pentru prima dată din 15 noiembrie 2021, arată datele platformei Binance. Astfel, bitcoin a crescut treptat până la valorile sale maxime ale nivelului din 2021.

Creșterea apare în contextul în care cei mai mari mineri americani au fost forțați să reducă semnificativ producția de bitcoin (BTC) în ianuarie, totul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Analiștii cred că valoarea actuală nu este limita, bitcoin având capacitatea de ac rește în preț până la cel puțin 80 de mii de dolari.

Evoluția ciudată

Pe 12 noiembrie 2021, un singur Bitcoin se tranzacționa cu 64.400 de dolari. Acesta a fost vârful monedei. Atenția și speculațiile din jurul acestei criptomonede îi umflaseră valoarea. Apoi a urmat prăbușirea. În câteva luni, valoarea în dolari a Bitcoin s-a disipat. Un an mai târziu, cea mai faimoasă criptomonedă din lume se tranzacționa la 17.000 de dolari, ca în 2020. Acum se înregistrează un nou vârf, care duce Bitcoin la aceeași valoare ca în 2021.

Decizia fără precedent a Comisiei pentru Bursa și Valori Mobiliare care a făcut Bitcoin să explodeze

La 10 ianuarie, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC) a aprobat tranzacționarea la bursă a 11 fonduri care investesc direct în bitcoin. Aceste fonduri vor fi listate la Nasdaq, NYSE și CBOE. Aprobarea marchează o schimbare de paradigmă, oferind acces direct la bitcoin prin ETF-uri pentru milioane de investitori instituționali și de retail.

Anterior, aceștia nu aveau opțiuni similare. Aprobarea poate schimba jocul pentru bitcoin, oferind investitorilor expunerea la cea mai mare criptomonedă din lume, fără a o deține în mod direct. Totodată, este un impuls major pentru o industrie a criptomonedei afectată de scandaluri și probleme legate de reglementare.

Foarte pe scurt, începând cu 11 ianuarie este posibil să se cumpere și să se vândă poziții pe Bitcois în canalele oficiale ale bursei fără a le deține efectiv. Acest lucru înseamnă multe lucruri:

  1. primul este că tranzacțiile cu Bitcoin vor fi mai controlate și, în parte, mai sigure pentru persoanele care doresc să investească în acest domeniu.
  2. Al doilea este că Bitcoin va avea speranțe de a intra pe canale și mai instituționale. Desigur, riscul acum este că prețul de tranzacționare al Bitcoin va continua să crească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.