Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirea arată că Premiile Nobel sunt aranjate! Numele câștigătorilor pentru chimie au fost publicate înainte ca ei să fie desemnați

nobel

Academia Regală de Științe din Suedia a publicat miercuri, din greșeală, numele unor oameni de știință despre care a spus că au câștigat premiul Nobel pentru chimie din acest an. Totuși, institutul care acordă premiile susține că decizia va fi luată mai târziu, pe parcursul zilei.

„Premiul Nobel pentru chimie în 2023 răsplătește descoperirea și dezvoltarea punctelor cuantice, nanoparticule atât de mici încât dimensiunea lor le determină proprietățile", a anunțat academia prin intermediul unui e-mail, conform cotidianului suedez Dagens Nyheter.

Johan Aqvist, președintele comitetului Nobel pentru chimie, a declarat, pentru Reuters, că este vorba despre o eroare. „Este o greșeală a Academiei Regale Suedeze de Științe. Întâlnirea noastră începe de la 09.30 CET (07.30 GMT), deci nu a fost luată încă o decizie. Câștigătorii nu au fost selectați", a transmis Aqvist. Anunțul oficial privind premiul Nobel pentru chimie din acest an ar trebui să apară la ora 11.45 CET (09.45 GMT).Premiul vechi de peste un secol este acordat de Academia Regală Suedeză de Științe și este însoțit de o răsplată financiară în valoare de 11 milioane de coroane suedeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.