Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI: Când a început DETERIORAREA relațiilor dintre Rusia și NATO

nato rusia

Deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi NATO a început cu mult timp înainte de criza din Ucraina, a declarat miercuri seara reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, care consideră că NATO s-a folosit de criza ucraineană pentru "revenirea la obiectivul iniţial - protejarea împotriva unui inamic major", relatează agenţia de presă TASS.

"Primele semne ale acestei cotituri noi le-am simţit în 2004, când s-a luat decizia pentru a începe patrularea spaţiului aerian baltic, cu toate că nu exista nicio schimbare în sfera de securitate care ar fi putut justifica acest pas. Astăzi este clar că NATO îşi vede viitorul legat de apărarea împotriva unui inamic major, aceasta îi şi face (pe occidentali) să exagereze ameninţarea rusă", a afirmat Gruşko. Totuşi, "este foarte clar că a crede că Rusia ar urzi planuri agresive faţă de NATO este dincolo de limitele realităţii", a adăugat diplomatul rus.

Citește și: Previziuni INCREDIBILE pentru 2017: Marea Britanie rămâne în UE, iar HAOSUL de mută în SUA

O securitate robustă în Europa poate fi instaurată doar împreună cu Rusia şi mulţi europeni încep să înţeleagă acest lucru, a declarat Gruşko, comentând rezultatele reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre NATO, care s-a încheiat miercuri la Bruxelles.

"Noi credem că majoritatea europenilor înţeleg că a genera securitate fără Rusia sau împotriva Rusiei este imposibil. Securitatea va fi solidă doar atunci când este generată împreună cu Rusia. Acest lucru presupune respectarea intereselor naţionale, egalitate şi o înţelegere clară a scopului spre care aspirăm împreună", a insistat el.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

"Vedem în general că rusofobia într-o serie de ţări din prima linie (ţările baltice şi Polonia, unde are loc desfăşurarea de noi forţe ale Alianţei) depăşeşte orice limită. Când în Lituania sunt difuzate broşuri cu privire la modul în care să lupţi cu ocupantul (rus), aceasta înseamnă că NATO depăşeşte orice limită, iar în astfel de circumstanţe să duci un dialog de fond este foarte dificil", a afirmat Aleksandr Gruşko, citat de TASS în pagina sa electronică.

"Dacă NATO este pregătită în mod real să treacă la detensionare, acest lucru trebuie să fie exprimat mai întâi de toate în stoparea eforturilor de consolidare în continuare a flancului estic şi trecerea la un dialog normal privind întărirea în comun a securităţii", a subliniat el, conform Agerpres.

Citește și: SINGURUL loc din LUME unde viața va continua în cazul unui ATAC NUCLEAR se află în România: Accesul e INTERZIS / VIDEO

Relaţiile dintre Alianţa Nord-Atlantică traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea Războiului rece, în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă în 2014 şi a ingerinţei de care este suspectată de către Occident în conflictul din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.