Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri: Cum urmează să plătească Poșta Română în urma incendiului de la Balotești

ISU București-Ilfov
incendiu Balotesti

Garanta este firma de asigurări care va plăti daunele în urma incendiului de la Balotești, în care au ars două depozite, în apropiere de complexul Therme. Firma este deținută majoritar de cel mai mare asigurător din Grecia, Ethniki, dar îi are ca acționari minoritari și pe Jean Valvis, patronul firmei care produce Aqua Carpatica, precum și Compania Națională Poșta Română. Dosarul de daună va fi gestionat împreună cu o firmă specializată în regularizarea daunelor. Neregulile depistate de ISU ar putea priva, însă, proprietarul de despăgubiri. Informația a fost confirmată, pentru Profit.ro, de către reprezentanți ai asigurătorului.

Citește și: Lider PSD, schimbare de DISCURS la adresa noului premier: Ce a spus despre Grindeanu

Potrivit unor surse din piață, suma asigurată totală, în cazul celor două depozite care au ars la Balotești, se ridică la 4 milioane de euro. Aceasta este, însă, suma maximă și nu reprezintă neapărat valoarea despăgubirii care va trebui achitată de către asigurător. Această valoare va fi stabilită în urma procesului de evaluare. Cele două depozite, a arătat presa, nu aveau aviz ISU și, la ultimul control de specialitate fuseseră descoperite 17 nereguli în ceea ce privește normele de protecție în caz de incendiu.

Citește și: Reacția dură a ANAF după acuzațiile premierului Sorin Grindeanu: Dezastrul e din cauza lui!

În funcție de conținutul contracului între proprietarul depozitelor și firma de asigurări, aceste nereguli ar putea constitui motive pentru care asigurătorul să refuze plata sau să achite doar parțial dauna înregistrată. Garanta Asigurări este o firmă de dimensiuni mici din România, care își desfășoară activitatea mai ales în legătură cu Banca Românească, fiind, indirect, parte a aceluiași grup elen, National Bank of Greece(NBG).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.