Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri despre Hillary Clinton: a fost de acord cu distribuirea în presă a informațiilor privind posibilele legături ale lui Trump cu Rusia

M. C.
twitter.com
Hillary Clinton Donald Trump

Fostul director de campanie al lui Hillary Clinton a spus că a avut ideea de a divulga acuzațiile privind legăturile lui Trump cu Rusia mai multor oficiali înalți de campanie, informează Blacknews.ro.

Fostul director de campanie al lui Clinton, Robby Mook, a mărturisit că fosta candidată la președinția SUA, democrata Hillary Clinton, a aprobat difuzarea materialelor care susțin că există un canal de comunicare secret între Organizația Trump și Alfa Bank din Rusia, în ciuda faptului că oficialii de campanie nu erau „pe deplin încrezători” în legitimitatea datelor, transmite Fox News.

Fostul consilier general al FBI, James Baker, a mărturisit că biroul a investigat datele care pretindeau o legătură între Trump și banca legată de Kremlin și a constatat că „nu era nimic acolo”.

Mook a fost chemat vineri la tribună pentru mărturie de către apărarea lui Michael Sussmann.

În timpul interogatoriului de către procurorul guvernamental Andrew DeFillippis, Mook a fost întrebat despre felul în care echipa de campanie a perceput acuzațiile referitoare la Alfa Bank şi legăturile cu Trump și dacă intenționează să transmită datele presei.

Mook a spus că a fost informat pentru prima dată despre problema Alfa Bank de către consilierul general de campanie Marc Elias, care la acea vreme era partener la firma de avocatură Perkins Coie.

Mook a mărturisit că i s-a spus că datele au venit de la „oameni care aveau experiență în acest tip de probleme”.

Mook a spus că staff-ul de campanie nu era total încrezător în legitimitatea datelor, dar a sperat să ofere informațiile unui reporter care ar putea să le „cerceteze” în continuare pentru a determina dacă sunt „exacte”.

El a mai spus că a discutat dacă să ofere informațiile unui reporter cu înalți oficiali de campanie, inclusiv cu președintele de campanie John Podesta, consilier principal pentru politici, acum consilier pentru securitate națională la Casa Albă, Jake Sullivan, și directorul de comunicații Jennifer Palmieri.

„Am discutat despre asta și cu Hillary”, a spus Mook.

„Nu îmi amintesc substanța conversației, dar, teoretic, discuția a fost, hei, avem asta și vrem să o dăm presei”, a spus Mook.

Reprezentantul guvernamental l-a întrebat pe Mook dacă Clinton a aprobat „diseminarea” datelor către mass-media.

„Ea a fost de acord”, a mărturisit Mook.

Mai târziu, Mook a spus că „nu își poate aminti secvența exactă a evenimentelor”, când a fost întrebat dacă a împărtășit cu Clinton ideea de a transmite presei acuzațiile Trump-Alfa Bank înainte sau după luarea deciziei.

„Tot ce îmi amintesc este că a fost de acord cu acea decizie”, a mărturisit Mook.

Sussmann a fost acuzat că a făcut o declarație falsă către FBI când i-a spus lui Baker în septembrie 2016, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale, că nu lucra „pentru niciun client” atunci când a solicitat și a participat la o întâlnire în care el a prezentat „pretinse date și cărți albe care ar fi demonstrat un canal de comunicare secret” între Organizația Trump și Alfa Bank, care are legături cu Kremlinul.

Subiectul pe larg pe Blacknews.ro.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.