Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri despre un posibil guvern PSD: Declaraţia care îl trădează pe Dragnea

guvern

Alessandra Stoicescu a prezentat, la Q&A, de la Antena 3, membrii guvernului din umbră al PSD, în frunte cu Liviu Dragnea premier, așa cum a apărut el pe surse, în presă.

Guvernul din umbră al PSD: Mihai Fifor pentru Ministerul al Transporturilor, Mihai Tudose pentru Finanțe/Economie, Marius Nica pentru Fondurile Europene, Robert Cazanciuc pentru Justiție, Ionel Sinescu sau Florian Popa pentru Sănătate, Gabriel Vlase la MAI/MApN, Georgian Pop, la MAI/MApN, Rovana Plumb la Ministerul Muncii, Florin Jianu la Turism și IMM, Mihnea Costoiu sau Liviu Pop sau Ecaterina Andronescu la Educație, Ionuț Vulpescu la Cultură, Titus Corlățean la Externe, Ana Brichall la Externe, Gheorghe Șimon la Agricultură, Paul Stănescu la Agrucultură, Gabriel Petrea la Tineret și Sport,

Vezi şi: Dragnea, replică dură pentru Iohannis: A încălcat legea. Vrea să-l ajute pe Băsescu

Invitat la emisiune, Liviu Dragnea a afirmat că nu și-a făcut niciun guvern până acum dintr-un motiv foarte simplu. "Aștept să vedem cui îi vor da încredere românii. Sigur că am în minte oameni care ar putea gestiona acele domenii. Dar haideţi să vedem pe cine vor vota românii."

Totuşi, liderul PSD a făcut şi o declaraţia care lasă să se înţeleagă că este interesant de funcţia de premier. "Cred că domnul Klaus Iohannis va respecta votul românilor. Acolo e prin vot, nu ca la paradă", a afirmat Dragnea, cu referire la declaraţia preşedintelui că nu va nominaliza un premier cu probleme penale. Preşedintele PSD a mai adăugat: "Sigur că ne uităm la lege (legea care intezice persoanelor condamnate penal să fie membri ai guvernului - n.r.), dar ne uităm cu mai mare atenţie la Constituţie."

Vezi şi: Preşedintele PSD îl vede pe Băsescu pe cai mari: 'Eu aş fi îngrozit...'

Liviu Dragnea a mai declarat că ar dori o alianţă la guvernare cu ALDE, chiar dacă PSD ar obţine suficient de multe voturi pentru a guverna singur.

Cât despre programul de guvernare, acesta a fost sistetizat de cinci persoane, în frunte cu Dragnea. Liderul PSD nu vrea să dezvăluie numele celorlalţi membri ai comisiei de cinci, pentru că aceştia nu vor face parte dintr-un posibil guvern PSD, iar doi dintre ei nici măcar nu sunt membri de partid. Alături de cei cinci, au fost zeci de lideri PSD care au trimis sugestii pentru programul de guvernare, fiecare pe domeniul propriu de competenţă, iar aceştia ar putea fi viitorii miniştri. "Nu e mare mister. Nu o să venim cu oameni de pe Lună. Sunt oameni cunoscuţi", a mai precizat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.