Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI - Eduard Hellvig are zilele numărate la şefia SRI. Semnalul dat de partenerii americani (presă)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eduard Hellvig

Partenerii americani au dat semnalul, iar conducerea Serviciului Român de Informaţii e pe făraş, scriu jurnaliştii de la Naţional. Potrivit informaţiilor acestora, americanii nu ar fi mulţumiţi de Eduard Hellvig şi ar dori ca scaunul de director să fie ocupat de propriul lor om.

Citeşte şi: Dragomir aruncă BOMBA: legătura neştiută dintre procuroarea lui Dragnea şi generalul SRI Dumbravă

"Mesajul transant transmis de catre partenerii americani ca, daca tot isi vor spori semnificativ prezenta in Romania, atunci vor sa joace totul pe mana lor, ceea ce inseamna ca vor sa aiba propriul om la conducerea operativa a Serviciului Roman de Informatii. Astfel ca zilele lui Eduard Hellvig sunt ca si numarate, chiar daca operatiunea propriu-zisa de „anihilare” a acestuia va fi una dificila, tehnic vorbind scaunul actualului director al SRI stand in pixul lui Klaus Iohannis (...) Un sef caruia americanii ii reproseaza, pe langa „simbioza” intr-un fel de inteles cu interesele germane in tara noastra, faptul ca, pur si simplu, nu a avut destul „sange in instalatie” pentru a taia in carne vie intr-un SRI a carui imagine va fi greu de spalat in urmatorii ani. Ceea ce, pentru un serviciu secret, este pur si simplu catastrofal…", scrie jurnalistul Cătălin Tache.

Citeşte şi: Liderul USR a făcut ANUNŢUL: Ce spune despre negocierile cu Dacian Cioloş şi eventuala colaborare cu PNL - VIDEO

Jurnalistul susţine, însă, că întreaga operaţiune de schimbare a şefului SRI ar fi şi un semnal, voalat, pentru Klaus Iohannis din partea partenerilor din SUA.

"Asa ca operatiunea de aducere a propiului om la butoanele operative ale SRI-ului la anul, intr-o perioada in care seful statului ar trebui in mod normal sa lanseze atacul pentru un al doilea mandat poate fi „decodata” si ca un ultim avertisment pentru Iohannis ca ar fi bine sa o lase mai usor cu germana, ca doar americanii sunt invatati sa vorbeasca engleza, fie si cu propriul lor accent, oriunde s-ar afla in lumea asta…", conchide Tache.

Citeşte şi: Casa Regală, veşti de ultimă oră: Principesa Sofia o înlocuieşte pe sora sa, Margareta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.