Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive făcute de Washington Post: Ce i-a obligat Donald Trump să facă pe oficialii de la Casa Albă, de teama scurgerilor de informații

foxnews.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a ordonat ca membri importanţi ai personalului de la Casa Albă să semneze acorduri de confidenţialitate ca urmare a unor cazuri de scurgeri de informaţii în primele luni ale administraţiei sale, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului Washington Post, relatează Reuters, conform Agerpres.

Acordurile prevedeau că oficiali americani ar putea suporta sancţiuni financiare dacă dezvăluie presei sau altor surse informaţii confidenţiale de la Casa Albă şi ar fi urmat să rămână în vigoare şi după ce Trump nu va mai fi preşedinte, notează publicaţia citată.

Citește și: Avertisment DUR al marilor state ale lumii: G20 anunță că tensiunile internaţionale şi sfârşitul creditelor ieftine pun ÎN PERICOL creşterea economiei

O copie a proiectului pentru un astfel de acord prevede penalizări de 10 milioane de dolari pentru fiecare caz de încălcare a acestui acord, bani care ar fi urmat să fie furnizaţi către Trezoreria SUA, a afirmat Ruth Marcus, editor adjunct al publicaţiei menţionate.

Responsabili din campania lui Trump au semnat acorduri similare, dar experţii juridici analizează dacă un astfel de acord ar fi legal pentru un angajat guvernamental de rang înalt, având în vedere protecţia dreptului la liberă exprimare prevăzută de Constituţie.

Oficiali americani au fost de acord în cele din urmă să semneze aceste acorduri de confidenţialitate, în parte după ce au ajuns la concluzia că acestea nu ar putea fi puse în aplicare, notează publicaţia citată. Casa Albă nu a făcut deocamdată niciun comentariu în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.