Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI – Funcţii-cheie în Guvernul Dăncilă pentru oamenii unui afacerist CONTROVERSAT

pixabay.com
diverse, politica, cooperare, alianta

Apropiaţi ai unui afacerist controversat au fost promovaţi de premierul Viorica Dăncilă şi au fost numiţi  în poziţii-cheie din sistemul energetic, în ultimele două luni. Este vorba două persoane legate direct de Gabriel Comănescu, patronul firmei Grup Servicii Petroliere (GSP).

Citeşte şi: Avertisment DUR din partea specialiştilor în economie: România continuă CREŞTEREA ABRUPTĂ a ratelor

Ieri, Dăncilă l-a numit pe Gheorghe Constantin – fost director în GSP – în funcţia de preşedinte al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, adică exact agenţia care va gestiona operaţiunile în care compania unde a lucrat Constantin are cele mai mari interese de business, scriu jurnaliştii de la G4 Media.

Gheorghe Constantin a mai ocupat funcţia şi în 2016, dar a fost schimbat de fostul premier Mihai Tudose.

Citeşte şi: DOLIU de Sărbători în politica din România! Un liberal, fost primar şi secretar de stat a MURIT

În urmă cu trei săptămâni, pe 15 martie, un alt director din compania GSP, Florin Radu Ciocănelea, a fost numit de premierul Dăncilă în funcţia de consilier de stat cu atribuţii în energie. Ciocănelea a fost, de altfel, chiar administrator al Grup Servicii Petroliere, mai scriu jurnaliştii.

Grup Servicii Petroliere (GSP) este firma română cu cele mai puternice legături de afaceri cu Rusia, fiind dată drept exemplu în trecut chiar de fostul preşedinte, Traian Băsescu. Compania fondată de Gabriel Comănescu a avut contracte de zeci de milioane de euro cu companii de stat ruseşti din energie pentru lucrări de foraj marin.

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie FULGER! Laudatio din partea fostului premier: 'Una dintre personalităţile cele mai erudite, elevate şi echilibrate pe care le-am întâlnit'

Comănescu este unul dintre cei mai vocali jucători din piaţa autohtonă a energiei. El are o mare influenţă în viaţa politică din judeţul Constanţa, mesajele sale fiind deseori preluate de autorităţile locale sau de parlamentarii constănţeni, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.