Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare din Comisia SRI: Crin Antonescu, Victor Ponta și apropiați ai lui Băsescu, vizați

comisia sri

Audierile din Comisia parlamentară de control a activității SRI au dus marți, 28 noiembrie, la noi acuzații grave la adresa unor ofițeri SRI și la adresa unor politicieni. Audiat la cererea sa, Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHonest, s-a referit la dosare de la DNA și la implicare unor ofițeri SRI în mușamalizarea unor fapte penale. Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Ghiulbenghian se referă inclusiv la foștii lideri USL Crin Antonescu și Victor Ponta.

„Am prezentat modalitatea prin care Daniel Moldoveanu, consilier de stat în cadrul echipei lui Traian Băsescu, în colaborare cu ofițeri SRI neidentificați, au acționat în vederea clasării de către DNA a dosarelor penale privindu-i pe Crin Antonescu și Liviu Negoiță, în baza unor trocuri politice. Cazurile prezentate fac și obiectul unor plângeri penale depuse la DNA în urmă cu 2-3 ani, dar care sunt tergiversate inexplicabil”, declarat Florin Ghiulbenghian pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: SURSE - Liviu Dragnea a dat semnalul în PSD, după mesajul din SUA: se merge până la capăt

Președintele Fundației EurHonest mai afirmă că a prezentat „implicarea unor ofițeri superiori ai SRI în cerecetarea penală și monitorizarea judecății dosarului referitor la prostituatele minore de serviciile cărora au beneficiat câțiva oameni politici: Ponta, Robert Negoiță, Bănicioiu etc.”.

„Am prezentat cazuri ce fac obiectul unor plângeri penale deja depuse la DNA și în care, în baza informațiilor ce ne-au fost furnizate de către colaboratori ai Fundației EurHonest, au fost acuzați de corupție și influențarea justiției mai mulți ofițeri SRI din județele Ilfov și Constanța, alături de magistrați, polițiști și oameni de afaceri”, mai spune Florin Ghiulbenghian.

Ghiulbenghian a mai prezentat și alte cazuri, dar, „la solicitarea membrilor comisiei, ținând cont de sensibilitatea informațiilor și de gravitatea acuzațiilor aduse unor membri din conducerea SRI”, s-a decis păstrarea confidențialității discuțiilor „până la momentul confirmării faptelor și transmiterii către organele de parchet a unor plângeri penale punctuale”.

Florin Ghiulbenghian urmează să fie audiat din nou zilele următoare, acesta susținând că va prezenta „cazuri recente de trafic de influență, corupție și influențarea justiției în care sunt implicați ofițeri SRI”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.