Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare în plenul CSM: Întâlniri de taină la Parchetul General, până la ora 1 noaptea (VIDEO)

csm-va-avea-o-noua-conducere

După o nouă tentativă eşuată de organizare a unei şedinţe de plen a CSM, judecătoarea Gabriela Baltag face dezvăluiri deosebit de interesante despre întâlniri nocturne care ar avea loc la sediul Parchetului General, între ministrul Justiţiei şi anumiţi magistraţi.

"Ar trebui să subliniem că boicotul de azi dovedeşte faptul că o parte a sistemului judiciar, prin reprezentanţii săi, respectiv colegii din Secţia pentru procurori, cu excepţia domnului procuror Olaru, şi colegii noştri care azi la a treia convocare nu au mai venit, nu doresc să dezbată temele importante care erau pe ordinea de zi. Este vorba şi de validarea celor două concursuri de la SIIJ. Acum, stau şi rememorez ce s-a întâmplat ieri în comisie, când doamna Chiş, probabil neinspirată, a scăpat aşa o informaţie, nu ştiu de unde o deţinea, că desfiinţează Curtea de la Luxemburg (CJUE, n.r.) SIIJ. Nu ştiu de unde o fi avut această informaţie, poate de la întâlnirile acelea de taină de la Parchetul General, până pe la 1 noaptea, împreună cu doamna ministru Birchall şi cu cei care astăzi nu sunt aici. Poate o să aflăm într-o zi", a afirmat judecătoarea Baltag.

Lia Savonea a anunțat, marți, că 9 membri CSM au decis să inițieze propuneri de modificări legislative pentru a fi organizate ședințele de plen „legal”, între acestea fiind incluse reducerea cvorumului pentru a evita amânările în situația care unii magistrați nu se prezintă. Precizările vin după ce mai mulți procurori CSM au lipsit de la plenul de marți, nefiind întrunit cvorumul. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea la șefia Secției Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.