Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Terenurile lui Puiu Popoviciu, subevaluate de DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
puiu popoviciu

DNA a subevaluat de cinci ori prejudiciul în cazul Popoviciu, scrie Jurnalul Național. Afaceristul Puiu Popoviciu şi fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti, Alecu Ioan Niculae au fost condamnaţi la închisoare. Doar că magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu au rezolvat şi problema recuperării prejudiciului de 1 miliard de lei în dosarul "Băneasa". Ori, valoarea terenurilor estimată de Guvern ar fi de 1,23 miliarde de euro.

Potrivit unei evaluări vizând nişte terenuri ce urmează a fi expropriate, preţul unui metru pătrat de teren în cartierul Băneasa Park este de 550 de euro, în loc de 150 de euro cât apare în evaluarea DNA.

Curtea de Apel București, GAFĂ de PROPORȚII: 'Chelia se vindecă în 14 zile. Dimineața trebuie să aplicați acest remediu'

„La poziția nr. 17 a acestei liste regăsim un teren, în suprafață de 799 metri pătrați, aparținând SC Băneasa Investments SA, evaluat pentru expropriere de Guvern la 1.805.704 lei. Adică la 550 de euro metrul pătrat, în loc de 150 de euro cât apare în evaluarea DNA. Alte terenuri, de pe aceeași listă, sunt: 685 de metri pătrați, aparținând Băneasa Invest­ments și SC Blue Box Imobiliare SRL, cu sechestru instituit de Ministerul Public, evaluat la 1.696.718 lei; un teren de 312 metri pătrați, aparținând de asemenea Băneasa Investments SA și cu sechestru penal, evaluat la 510.507 lei; un teren de 1.368 de metri pătrați, aparținând Băneasa Investments SA, cu sechestru penal, evaluat la 2.267.678 de lei; un teren de 405 metri pătrați, aparținând Băneasa Investments SA și cu sechestru penal, evaluat la 662.678 de lei, și un teren de 483 de metri pătrați, aparținând tot Băneasa Investments SA și tot cu sechestru penal instituit pe el, evaluat de Guvern la 556.183 de lei.

Potrivit acestei evaluări vizând niște terenuri ce urmează a fi expro­priate (deci fără valoare economică, deoarece vor fi utilizate în interes public), prețul unui metru pătrat de teren în cartierul Băneasa Park este de 550 de euro. Pornind de la această informație, înseamnă că valoarea reală a celor 2.246.529 de metri pătrați care fac obiectul dosarului penal se ridică, în 2017, la 1.235.590.950 de euro, de patru ori mai mare decât cea reținută de DNA în rechizitoriu.”, scriu jurnaliștii de la Jurnalul Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.