Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre `vărul` lui Florian Coldea: Cu ce GREI făcea combinații

twitter.com
Florian Coldea

Florian Coldea nu era doar el implicat în lumea afacerilor, ci și rudele sale! „Vărul„ fostului prim-adjunct din SRI, Eugen Coldea (n.r. în fapt ar fi vorba de Eugen Colda și nu Coldea așa cum greșit s-a speculat), un contabil la o companie de stat, făcea afaceri și intermedia diverse combinații între afaceriștii cu greutate din România.

Eugen Coldea (Colda) apare într-un dosar al DNA, dar nu ca acuzat. Despre el vorbește Horia Simu, celebrul afacerist, fost membru în ANRP. ”Vărul” lui Florian Coldea ar fi făcut pe intermediarul între șeful Comunității de Informații, Daniel Moldoveanu, și Simu. Un detaliu interesant oferit de avocatul lui Simu: Eugen Coldea (Colda) a fost demis din funcția pe care o deținea chiar în ziua în care vărul său a fost demis de la SRI!

Citește și: Partea nevazută a pactului Dragnea – Iohannis

”Horia Simu a fost contactat de către Daniel Moldoveanu, liderul rețelei de trafic de influență, prin intermediul lui Eugen Coldea, nimeni altul decât vărul lui Florian Coldea. Clientul meu poate face dovada acestor întâlniri. Inițial a fost acest intermediar, apoi a fost relație directă. Eugen Coldea lucra la Cuprumin Abdrud, era contabil, a fost dat afară după ce Florian Coldea a fost demis de la SRI.”, a spus Bogdan Cimbru, avocatul lui Horia Simu, la Antena 3.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus luni ca DNA să înceapă urmărirea penală pe numele a opt persoane, printre care se află Daniel Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, omul de afaceri Adrian Thiess, fostul şef al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, dar şi Alin şi Dorin Cocoş, într-un dosar de corupţie în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Citește și: Anunț TERIBIL: Denisa Manelista mai are puțin de trăit

În iulie 2016, Horia Simu şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul ANRP 5, care vizează retrocedarea ilegală a unui teren din municipiul Constanţa, supraevaluat cu 7,7 milioane euro.

Tot atunci, procurorii au clasat partea din dosar care îi privea pe cei opt, însă Horia Simu a făcut plângere la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus luni ca DNA să-i pună sub acuzare pentru complicitate la dare de mită.

Citește și: OFICIAL Dragoș Pătraru a anunțat că pleacă de la Digi 24: Care e viitoarea televiziune unde va lucra / VIDEO

"În temeiul disp.art.340 rap.la art.341 alin.6, lit.b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Simu Horia, împotriva soluţiei de clasare a cauzei, dispusă prin Rechizitoriul nr.634/P/2015 din data de 20 iulie 2016 şi Ordonanţa nr.277/II-2/2016 din data de 5 septembrie 2016 emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie din 20 iulie 2016 faţă de numiţii Moldoveanu Daniel Andrei, Buliga-Neagu Alecsandru-Andrei, Surdu Georgian Gabriel, Niculae Aurel, Birisiu Ionuţ, Adrian Thiess, Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, privitor la infracţiunile de complicitate la săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art.48 alin.1, rap. la art.290 alin.1 cu aplic. art.5 Cod penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru începerea urmăririi penale cu privire la persoanele anterior menţionate şi în ceea ce priveşte infracţiunea mai sus menţionată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 3 iulie 2017", se arată în decizia instanţei.

Citește și: După Andreea Marin, și Sandra îl părăsește pe Tuncay Ozturk: Anunțul făcut pe Facebook

După ce a fost trimis în judecată, Horia Simu a declarat că Daniel Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii, a luat 25% din suma de 7 milioane de euro primită de la ANRP pentru terenul din Constanţa.

"Domnul consilier a venit la mine, spunându-mi că poate să rezolve aceste dosare, el cunoscându-se în prealabil cu doamna Crinuţa Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut. (...) Ceea ce este nedrept în acest dosar, este inversarea cazualităţii şi sunt acoperiţi autorii morali ai acestui dosar. Domnul Daniel Moldoveanu este autorul moral al acestui dosar. Dânsul a făcut şi alte activităţi economice care nu ţineau de fişa postului domniei sale şi faptul că nu este nici măcar prezent în acest dosar este puţin nedrept", declara atunci Horia Simu.

Citește și: RARISIM Mircea Badea a plâns, la Antena 3: E ca un BLESTEM / VIDEO

În rechizitoriul întocmit de DNA se arăta că persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa.

Procurorii susţineau că o persoană, care la acel moment ocupa funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, i-ar fi intermediat lui Horia Simu o întâlnire cu prefectul judeţului Constanţa şi a obţinut sprijinul acestuia pentru soluţionarea favorabilă şi urgentă a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despăgubire de către Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor şi înaintarea dosarului la ANRP. În schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-ar fi dat consilierului 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.

Citește și: A fost reactivată Unitatea H. Direcție specială pentru homosexuali! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.