Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri SECRETE din MAE: Un ambasador retras de Iohannis, persona non grata în țară NATO?

sah

Acuzații grave în corespondența secretă a MAE! Conform unor e-mailuri intrate în posesia STIRIPESURSE.RO, unul dintre ambasadorii retrași de Klaus Iohannis, Radu Onofrei, ambasador în Turcia, ar urma să fie declarat persona non grata. Totul ar fi plecat de la dezvăluirile făcut de fostul șef al secției consulare de la Ankara, Cristian Radu, care a acuzat că vizele pentru cetățenii turci s-ar fi dat în schimbul unor sume mari.

Conform informațiilor din e-mailuri, Onofrei ar face anumite jocuri. Dacă ne luăm după informațiile prezentate în această corespondență secretă, ambasada României din Turcia ar dispune de doi traducători, iar aceștia nu ar fi autorizați. Asta ar însemna că niciun act tradus de ei nu e legal, ceea ce ar provoca un scandal diplomatic uriaș între România și Turcia. Totul a ieșit la iveală după ce MAE a refuzat să-i plătească lui Cristian Radu concediul medical pe motiv că nu a tradus actele medicale din limba turcă. Ministrul Lazăr Comănescu este chemat să intervină.

STIRIPESURSE.RO prezintă, mai jos, cele 3 e-mailuri din corespondența secretă a MAE și acuzațiile grave care se fac.

Citește și: DEZVĂLUIRI despre un om chemat de Klaus Iohannis

”Ambasadorul RADU ONOFREI in disperarea lui, dupa ce a facut o nota verbala (si eu mi-am facut contacte la MAE local si alte institutii) in care intreba autoritatile turce daca CONCEDIILE MELE MEDICALE SUNT AUTENTICE si tinand cont ca nu a primit nici un raspuns (e o jignire si cred ca uita de niste principii de diplomatie, legale, confidentialitate), el are impresia ca in TURCIA e pe mosia lui si AMBASADA e firma lui personala, se pare ca tot nu se lasa si in paranoia lui incearca in continuare GESTURI EXTREM DE DISPERATE prin care nu ma jigneste doar pe mine ci implica si imaginea ROMANIEI si foarte important, jigneste autoritatile turce!

Autoritati turce pe care le acuza de coruptie, de proasta gestionare a sistemului medical, medici incompetenti asa ca ii ia el la rost, vrea el sa afle detalii medicale confidentiale si le vorbeste despre chestiuni interne ale MAE.

ACESTA ESTE REPREZENTANTUL ROMANIEI RADU ONOFREI, poate il declara turcii PERSONA NON GRATA, ca s-au saturat de el (surse MAE local).

El se crede cel mai destept, asa cum ii jigneste pe toti din Ambasada, autoritati, restul sunt niste prosti.

Dle MINISTRU, pana cand va mai tineti prietenul in brate, o faceti chiar asa cu orice risc?

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

Am o curiozitate, cand va opriti din incalcarea drepturilor fundametale pe care le am?

Aaah, sunt incomod, credeti ca daca mi se termina concediul medical, nu vor mai iesi lucruri la suprafata?

Mai bine ati face curatenie in minister ca ne-am saturat toti de atatia incompetenti, negociatori de posturi, santajisti si infractori.

Cu domnii de la Corpul de Control cum ramane, apar in presa pe platforme de comunicare informatii, tot nu faceti nimic?

Am uitat dle Ministru, cum ati spus si in interviu, doar ce ati aflat cum stau lucrurile in MAE...

Tot asteptam Dle Ministru si eu si toti colegii mei...

Cristian Radu

Consul

Citește și: Cine a ajuns șef în MAE: Rudele 'periculoase' care conduc ministerul! Se vorbește despre DNA

Domnule Director,

cu privire la mesajul dvs., incropit in graba parca pe genunchi si transmis in afara orelor de program ca de obicei, va comunic urmatoarele:

1. Dupa cum bine stiti Ambasada Romaniei la Ankara dispune de doi traducatori, autorizati sau nu, acestia efectueaza traducerile pentru Sectia Consulara (consulii autentifica ) si Ambasada.

Din dorinta oarba de razbunare nu cred ca v-ati gandit la consecintele afirmatiei conform careia traducatorii mentionati nu ar avea dreptul sa efectueze traduceri.

CEEA CE ATI SPUS ESTE FOARTE GRAV!

Asta ar insemna sa dispuneti ANULAREA A SUTE DE DOCUMENTE din arhiva Sectiei Consulare, documente care au produs efecte juridice, inclusiv incheierea de casatorii, primirea taxelor de scolarizare achitate membrilor Ambasadei etc. Si aici ma refer doar la Sectia Consulara de la Ankara.

Dar oare la cate misiuni diplomatice si oficii consulare ar trebui sa dispuneti o asemenea masura?

Citește și: Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

Atunci sa informam cetatenii romani ca actele lor au devenit nule, sa ceara restituirea taxelor, despagubiri, daca vreti ma ofer eu sa fac acest afis si sa-i informez pe toti cetatenii romani din strainatate.

Poate nu stiti, dar eu ma aflu in TURCIA, o tara cu risc de securitate, iar traducatorii autorizati de Ministerul Justitiei nu sunt. De aceea pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Sectia Consulara a gasit aceasta solutie cu ani in urma, ca si la CG ISTANBUL, traducatorii au certificat de traducator, traducerile sunt unele simple si Consulii autentifica astfel de traduceri.

LASATI PROSTIILE! Si dispuneti mai repede TRADUCEREA si AUTENTIFICAREA documentelor ce ma privesc.

Daca ati trimis un consul incompetent la Ankara si i-ati trimis si ajutoare din tara, e decizia Centralei, insa acest lucru nu trebuie sa-mi afecteze mie drepturile.

Va sfatuiesc sa apelati la dl ANTON NICULAE de la CG ISTANBUL, un profesionist desavarsit, poate va mai clarifica aceste aspecte.

ALTI MEMBRI AI AMBASADEI au beneficiat de CONCEDII MEDICALE, internari, cum au fost justificate sumele contabile, tinand cont ca au prezentat documentele cum le-am prezentat si eu!

Sub ce forma a trimis AMBASADA documentele in tara?

2. În acest caz, obligatia mea este de a prezenta in original si in termenul prevazut de lege, certificatul de concediu medical Ambasadei Romaniei la Ankara, intrucat din calitatea de consul la aceasta Ambasada am intrat in concediul medical. Astfel eu mi-am respectat obligatia de a prezenta in termen originalul certificatului medical. Traducerea, autentificarea, trimiterea documentelor in tara sunt obligatii ce nu-mi revin.

3. In data de 15 aprilie nu mi s-a adus la cunostinta modalitatea prin care imi pot primi salariul si indemnizatia de concediu ceea ce stiti foarte bine ca reprezinta o incalcare a legii.

De altfel, la email-ul dat in dimineata zilei de 15 Aprilie in care intreb despre aceste lucruri, primesc raspuns in data de 18 aprilie dupa orele 19.

4. Concediul medical in strainatate conform Legii 495/2004

Art. 47

(1) Personalul trimis in misiune permanenta in strainatate, aflat in incapacitate temporara de munca din cauza de boala, accident, concediu prenatal, concediu postnatal, concediu pentru risc maternal, concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, concediu pentru ingrijirea copilului bolnav, precum si in caz de carantina, are dreptul la indemnizatie in lei, conform prevederilor legale.

(2) Pe perioada concediului medical, personalul are dreptul si la indemnizatiile integrale in valuta cuvenite pentru sotia/sotul si copiii aflati in intretinere in strainatate, numai daca, prin aducerea lor in tara, cheltuielile de transport pe distanta dus-intors sunt superioare acestor indemnizatii.

OUG 158/2005 Dispoziţii generale

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 10

(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

5. Data incheierii misiunii conform Centralei MAE a fost 14 martie 2016. Daca misiunea se incheie la 14 martie dvs de ce imi spuneti ca imi primesc salariul pana pe 10 martie? Astfel recunoasteti chiar si indirect faptul ca s-a suspendat curgerea termenului, mai mult decat atat va contraziceti singuri.

Concediul medical suspendă contractul individual de muncă, potrivit art. 50 din Codul muncii.

"In caz de suspendare a contractului, se suspendă toate termenele care au legatură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă..."

Astfel, incapacitatea temporară de muncă, probată prin certificat de concediu medical, suspendă orice termen.

Termenele îşi reiau cursul după încetarea perioadei de concediu medical.

Deci. afirmatia dvs. conform careia se suspenda contractul de munca nu insa si termenul privind incheierea misiunii este FALSA.

Este un PRINCIPIU DE DREPT ca acolo unde LEGEA NU FACE DISTINCTIE nici noi nu trebuie sa distingem.

Reiterez ca sunt in concediu medical si faptul ca dupa terminarea lui, conform legii, mai exista 4 zile care curg din termenul anterior (11,12,13,14 martie inclusiv).

In concluzie, mesajul dvs cu trei numere de inregistrare pentru un singur document (recunosc ca nu am vazut asa ceva in MAE) nu reprezinta altceva decat niste nefericite combinatii de articole de lege fara nici o legatura cu realitatea.

As dori daca se poate cum bine preciza si Sindicatul MAE, ca anumite persoane sa se abtina de la a da lectii de legislatie, intrucat aceleasi persoane au fost cele care au semnat zeci de plecari ILEGALE la post, transferuri de la un post la altul, stimata dna HRISANTA UNGUREANU.

Cateva exemple poate ca Dna HRISANTA nu-si aduce aminte:

-practicanta Claudia Bejenaru (fiica asistentei ce l-a tratat pe dl Bogdan Stanescu) facuta diplomat in Japonia

-Alin Constantin angajat pe plan local-consul in Egipt

-cazul BELET pe ce baza legala ati justificat transferul si SEDEREA ILEGALA 3 LUNI in AMBASADA fara TITULARUL POSTULUI, adica sotul venit oficial administrator dupa 3 luni?

Cum ati semnat pe ochi frumosi? Prietenie? Sau ati procedat ca in cazul TORONTO?

Si toti care vin brusc pe la dvs cand li se scoate postul la concurs, plus alte zeci de plecari la post fara concurs, zeci de transferuri...

Dna UNGUREANU E HILAR ca tocmai dvs sa-mi explicati cum e cu LEGEA, pe care o incalcati in mod FLAGRANT!

Credeti ca toti suntem SURZI ORBI MUTI?!

Dle Ministru, stimati directori, cand imi recuperez cheltuielile investite in casa repartizata plina de mizerie si excremente de iepure?

Reparatia morala a mea si a familiei mele cine o plateste?

Cum a putut un administrator sa vina sa faca proces verbal la o casa pe care am curatat-o din banii mei dupa 5 luni fara RUSINE?

Dle Ministru, cat timp va trece pana veti gasi o solutie concreta in cazul meu, in afara de cele de intimidare, nerespectarea legii si lipsa de respect fata de va citez "un tanar diplomat care munceste de dimineata pana seara si care cand vede ca vin altii si pleaca direct diplomati la post..."?

Dle Ministru astfel incurajati respectarea LEGII, DIPLOMATIA si PROFESIONALISMUL?

Sacrificand persoana care devoaleaza mizeriile si lasandu-i sa practice bine merci pe cei care santajeaza, negociaza posturi si ne trateaza cu dispret?

Cu stima,

Cristian RADU

Consul

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

 

Astazi, 18 aprilie 2016, la 3 zile distanta dupa data legala de salariu, MAE, institutie publica aflata in subordinea Guvernului Romaniei REFUZA virarea salariului meu plus indemnizatia de concediu medical.

Constat ca MAE nu mai respecta nici o lege, nici o norma, iar cateva persoane cu functii de conducere au impresia ca institutia se conduce dupa legi speciale si misterioase.

Aceleasi persoane au luat anul trecut parte la santajul efectuat de dl SILVIU BARBU si de dl BOGDAN STANESCU, astfel ca, asa cum cei doi mentioneaza in inregistrare, "Se intalneste comisia sa analizeze concursul si vede ala ala ala...RADU la Ankara are cerere de asa...Personalul spune NU...Personalul se opune" (Directia Resurse Umane Hrisanta Ungureanu, Irina Nita).

Vineri 15.04 am adresat 2 email-uri. Este deja jenant sa am o corespondenta surda in care eu sa detaliez procedurile MAE care ar trebui sa fie cunoscute mai ales de catre cei care detin functii de conducere si care ar trebui sa-si asume semnarea email-urilor transmise. Domnilor, doamnelor de aceea primiti spor de conducere si alte beneficii nu pentru a va ascunde!

Cum la fel de jenant a fost sa-mi transmiteti ca TRADUCEREA si AUTENTIFICAREA concediilor mele medicale, chestiuni care au loc pentru orice membru al misiunii nu s-a putut efectua sau nu s-a dorit in cazul meu.

ESTE O RAZBUNARE?

V-am permis timp de mai bine de 2 ani sa ma tracasati, sa ma mutati de la o directie la alta, sa ma amenintati, santajati, intimidati, sa va jucati cu viata familiei mele pentru ca am considerat ca avand bun simt si educatie, la un moment dat va veti opri.

Cu amaraciune si indignare constat continuarea acelorasi practici.

Viata mea, sanatatea mea si a familiei mele nu sunt bataia dvoastra de joc.

Pe munca mea si banii personali am FACUT CURATA LOCUINTA DE SERVICIU REPARTIZATA. CAND IMI PRIMESC SI ACEI BANI?

La RECHEMAREA mea nu v-a mai luat atat de mult timp de gandire!

Nu vreau decat sa respectati LEGEA si sa-mi retribuiti ceea ce este de drept al meu.

Stiu, va irita faptul ca trebuie sa comunicati cu mine in mod respectuos si in temeiul legii ca altfel ar veni dl BARBU si STANESCU sa-mi explice ei mai bine ca i-ar m-am pus cu "sistemul".

Nu sunt singurul in MAE care are principii si nici MAE nu cred ca se rezuma doar la STANESCU BARBU MOISE HRISANTA NITA PARVU, stim cu totii practicile lor si asteptam masuri concrete.

Sa nu se mai ascunda cei mentionati caci toti cei veniti "de pe strada" sunt "facuti diplomati" de catre EI, EI SUNT CEI CARE LE SEMNEAZA PLECARILE LA POST.

Dle MINISTRU inteleg "CARACATITA" dar nu pot sa inteleg BATAIA DE JOC.

Cristian RADU

CONSUL

P.S.: In semn de protest voi trimite acest email la toate MD/OC.”, sunt mailurile intrate în posesia STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.