Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri terifiante după asasinarea lui Kim Jong-Nam: Își implorase fratele să-l ierte

Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un, asasinat luni, îl implorase în 2012 pe conducătorul nord-coreean să-i ierte pe el şi pe familia lui, după ce supravieţuise unei tentative de omor, au afirmat miercuri deputaţi sud-coreeni, citaţi de AFP, transmite Agerpres

Kim Jong-Nam, fiul mai mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il, a fost asasinat luni în Malaezia, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în circumstanţe încă misterioase.

Emoții MARI pentru Iohannis: Ce verdict vor da magistrații în procesul 'Casa din Sibiu'


Dat fiind că era fiul cel mare, o vreme s-a presupus că el va fi moştenitorul regimului nord-coreean, dar a căzut în dizgraţie la începutul anilor 2000, după arestarea sa pe aeroportul din Tokyo, unde intrase cu un paşaport fals sub pretextul că voia să viziteze Disneyland. 

Kim Jong-Nam a trăit de atunci în exil, iar fratele lui vitreg, Kim Jong-Un, a preluat conducerea regimului după moartea tatălui lor în decembrie 2011. 

În 2012, agenţi ai Coreii de Nord ar fi încercat să-l asasineze pe Kim Jong-Nam, care trecea drept un susţinător al reformelor în ţara lui, au relatat presei miercuri parlamentari sud-coreeni după o reuniune cu uşile închise cu şeful serviciilor de informaţii sud-coreene (NIS), Lee Byung-Ho. 

Potrivit lui Lee, el a fost victima unei tentative de asasinat în 2012 şi Jong-Nam a trimis în aprilie 2012 o scrisoare lui Jong-Un scriindu-i: "Te rog, iartă-ne pe mine şi pe familia mea!", a declarat jurnaliştilor Kim Byung-Kee, membru al Comisiei de informaţii a Parlamentului.

Dosarul Gala Bute, aproape de final: Elena Udrea riscă peste 10 ani de închisoare


"El îi mai spunea, de asemenea: 'Nu avem unde să ne ducem, (...) ştim că singura soluţie este sinuciderea'", a adăugat el, explicând că Jong-Nam avea puţini susţinători în Coreea de Nord şi nu constituia vreo ameninţare pentru fratele său vitreg. 

Familia defunctului - actuala şi fosta soţie, precum şi cei trei copii ai săi - trăiesc în prezent la Beijing şi Macao, potrivit unui alt membru al comisiei, Lee Cheol-Woo. 

"Ei sunt sub protecţia autorităţilor chineze", a spus el, adăugând că Jong-Nam intrase în Malaezia în 6 februarie. 

Perceput ca un susţinător al reformelor în ţara sa, Kim Jong-Nam (45 de ani) se arătase critic faţă de modul de succesiune dinastică şi trăia de facto în exil. 

Fost şef al serviciului nord-coreean de contraspionaj, Kim Jong-Nam este cel mai înalt ex-demnitar asasinat sub regimul lui Kim Jong-Un, după execuţia în decembrie 2013 a unchiului tânărului lider nord-coreean, Jang Song-Thaek, considerat o vreme numărul doi oficial al regimului. 

Fiul lui, Kim Han-Sol, îşi calificase în 2012 unchiul Kim Jong-Un drept "dictator" într-un interviu acordat televiziunii finlandeze, în timp ce studia în Bosnia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.