Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile momentului: Cum a ajuns generalul SRI Florian Coldea să predea la Universitatea 'Babeş-Bolyai' și câți bani primește

twitter.com
Florian Coldea

Şeful Departamentului "Studii de Securitate” din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea "Babeş-Bolyai“, Claudiu Marian, a dezvăluit pentru Adevărul cum a început colaborarea cu fostul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Generalul Florian Coldea este, din toamna trecută, cadru didactic asociat la Universitatea Babeş-Bolyai. Fostul adjunct al SRI, care este conferenţiar la Academia Naţională de Informaţii, predă din noiembrie 2017, materia "Intelligence şi decizie politică” la programul de master al Departamentului "Studii de Securitate” din cadrul Facultăţii de Istorie şi de Filosofie a Universității din Cluj-Napoca.

Citește și: Un afacerist american îl PRESEAZĂ pe Iohannis să-i refuze pe miniștrii cu probleme penale: 'Va fi un gest fără precedent'

Potrivit Adevărul, venirea lui Coldea la Universitatea din Cluj-Napoca a fost pregătită de fostul şef al Departamentului "Studii de Securitate”, Adrian Ivan, care în toamnă a devenit rector al Academiei Naţionale de Informaţii. Tot din toamnă, Departamentul a încheiat un protocol de colaborare cu Academia Naţională de Informaţii prin care UBB este sprijinită pe partea de programă şi resurse umane.

"Demersul e început în urmă cu mai mulţi ani, adică s-a încercat în permanenţă atragerea unor profesori titular sau experţi în domeniul lor de activitate care să vină şi să aducă un plus prin aportul programelor de studiu pe care departamentul nostru le derulează. Mai exact, noi avem programe în domeniile Relaţii internaţionale şi Ştiinţelor Politice, iar programul cu care ne mândrim cel mai mult sau care are cea mai mare atractivitate pe piaţă este programul de Studii de Securitate domeniul Ştiinţe Politice”, a explicat Claudiu Marian, şeful Departamentului.

Având în vedere că specializarea este relativ nouă în peisajul academic românesc, Departamentul fiind înfiinţat de profesorul Adrian Ivan în urmă cu circa 10 ani, "ca orice program nou are nevoie de resursă umană care să poată aduce beneficii celor care optează să devină studenţi”, detaliază Marian.

Citește și: Iohannis, PRESAT să ia o decizie privind Guvernul: Dragnea şi Tăriceanu, scrisoare de ULTIM MOMENT către preşedinte

Întrebat despre motivul care l-a făcut pe Coldea să accepte să predea la UBB, Marian spune: "Cred că prestigiul de care UBB se bucură la nivel naţional şi internaţional. Este realmente un motiv de mândrie pentru orice profesor sau orice doctor, pentru că trebuie să fii doctor ca să poţi preda în învăţământul superior, să aibă acest statut de profesor asociat la UBB. Cred că acesta e şi motorul care îi propulsează în acest angajament pe care şi l-au luat faţă de departamentul nostru şi faţă de programele de studiu pe care le derulăm. Nu poate fi vorba de remuneraţia pe care ei o primesc primită, având statutul de cadre didactice asociate şi fiind plătiţi în regim de plata cu ora, unde nu neapărat putem vorbi de o motivaţie semnificativă”.

În cazul celor care fac naveta, UBB poate asigura cazare în hotelul Universităţii, plus decontarea transportului în anumite limite. Generalul Florian Coldea călătoreşte la Cluj cu avionul, fiind văzut de mai multe ori la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, zilele trecute. În ceea ce priveşte cazarea, sursele Adevărul au susţinut că fost general SRI este cazat la un hotel de 5 stele din Cluj. Aceste cheltuieli se pare că le plăteşte din propriul buzunar, având în vedere că este remunerat la plata cu ora – la fel care celelalte cadre didactice de la Facultatea de Istorie din cadrul UBB, adică 17 lei pe ora – 25 de lei brut, el fiind încadrat cu 2 ore pe săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.