Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un afacerist american îl PRESEAZĂ pe Iohannis să-i refuze pe miniștrii cu probleme penale: 'Va fi un gest fără precedent'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis decorare Invictus Palatul Cotroceni

"Preşedintele României poate bloca prezenţa în Guvern a miniştrilor cu probleme de integritate, chiar şi după ce cabinetul Dăncilă va primi votul de investitură din partea Parlamentului.

Cel puţin aceşti membri ai Guvernului PSD au o incontestabilă problemă de integritate:

Citește și: Atac DUR la adresa lui Tudorel Toader: 'Cine plătește pentru suferințele și pagubele produse'

·         Rovana Plumb, a cărei urmărire penală în dosarul Belina a fost blocată prin votul majorităţii PSD-ALDE din Parlament. Doamna Plumb are o problemă de integritate nu doar prin implicarea ei în dosarul Belina, dar şi prin faptul că s-a folosit de poziţia ei politică pentru a bloca cercetarea penală, încălcând astfel principiul constituţional al egalităţii în faţa legii. De altfel, până şi fostul premier Tudose a definit-o drept "penală” şi a dat-o afară din Executiv.

·         Viorel Ilie, a cărui urmărire penală în dosarul fraudării unor concursuri a fost blocată de aceeaşi majoritate PSD-ALDE.

·         Radu Oprea, ministru pentru mediul de afaceri, a fost trimis în judecată pentru evaziune şi spălare de bani. Este adevărat, dosarul a fost retrimis Parchetului, pentru a fi refăcut, dar el nu a fost închis. De altfel toată averea acestui individ e făcută pe contracte (dubioase) cu statul.

Potrivit articolului 104 din Constituţia României, "primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României”. Subliniez cuvântul "individual”! Ce poate face şeful statului?

Să refuze jurământul de investitură din partea unor miniştri penali.

Va fi un gest fără precedent, dar necesar în aceste momente de criză, când penalii cred că îşi pot permite orice. Desigur, se poate ajunge la un conflict constituţional între autorităţile statului şi, foarte probabil, va fi nevoie de o decizie a Curţii Constituţionale, care să tranşeze situaţia. Însă, la obrăznicia PSD-ului, care plasează penali în Executiv "pentru că poate” (după cum a spus fostul lacheu al lui Vadim Tudor, Codrin Ştefănescu), trebuie să existe un răspuns pe măsură.

Vă rog să observaţi că nu am pomenit numele actualului preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis. De la dânsul nu mai am nici un fel de aşteptări.

Citește și: Apel URGENT către Klaus Iohannis, după desemnarea Vioricăi Dăncilă premier: 'Respectați Art.103 din Constituția României'

Totuşi, aş aminti, atât acestui preşedinte, cât şi celor care mă citesc, de un gest istoric, din vara anului 1945, la care a recurs un tânăr de doar 23 de ani în tentativa de a nu lăsa ţara pe mâna comuniştilor: greva regală din perioada august 1945 – ianuarie 1946. Regele Mihai avea pe atunci doar 23 de ani, însă a avut curajul să refuze să semneze actele guvernului Groza şi să primească miniştrii în audienţă. Desigur, ulterior, opoziţia suveranului la regimul comunist s-a diluat, iar confiscarea, în ultimii ani, a Casei Regale de către penalii Tăriceanu şi Dragnea, este tristă şi dezamăgitoare. Dar gestul tânărului Rege Mihai, din vara lui 1945, este un exemplu şi o lecţie din care pot învăţa cei care azi se întreabă fricos-retoric: "Dar ce puteam face?”.

Există, după opinia mea, două categorii de politicieni: cei care se ascund în spatele unei perdeli de norme şi de legi, pentru a-şi justifica inacţiunea, şi cei care aleg, curajos, să ia sabia şi să taie nodul gordian. În aceste vremuri, când România se sufocă sub ocupaţia unei bande de tâlhari, ar fi fost nevoie de lideri curajoşi, care să-i înfrunte pe cleptocraţi. Din păcate, astfel de lideri nu se găsesc în palatele din Bucureşti, ci doar în stradă, alături de popor.", a declarat afaceristul George Mioc, potrivit unui comunicat, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.