Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber a raportat o cifră de afaceri de aproape 21 de milioane de euro, în 2020

University of Rochester
jocuri video

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber a raportat o cifră de afaceri de 20,8 milioane de euro, în 2020, mai mare cu 58% faţă de datele obţinute în 2019.

Conform unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, creşterea afacerii a fost susţinută de dezvoltarea competenţelor de producţie integrală ("full game development") cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi - Scorpius Games şi KaraOkulta -, respectiv de inaugurarea a trei noi birouri în Botoşani, Guadalajara şi Montreal, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

"Strategia de creştere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite şi stabilirea prezenţei în mai multe pieţe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operaţională dorită de partenerii noştri, dar şi o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susţine această creştere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi şi în produse originale", susţine Mihai Pohonţu, CEO Amber.

De altfel, deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte şi clienţi din pieţe noi, capacitate de producţie crescută, dar şi posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare şi de game design, în prezent fiind implicaţi în diferite proiecte peste 150 artişti, designeri, programatori şi testeri.

"Studioul din Botoşani, deschis la finalul lui 2019, a creat oportunităţi pentru tinerii din oraş şi din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialişti, datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului în studio lucrau deja peste 70 de oameni. Biroul îşi va diversifica serviciile şi în zona de game design, începând ca din acest an să activeze o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze şi oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Pentru echipa din Botoşani, urmează mutarea într-un sediu mai mare corelat cu noul obiectiv pentru recrutarea de talent local în 2021: peste 150 de specialişti care să activeze în studioul din estul ţării", menţionează compania.

Potrivit sursei citate, în Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialişti în toate disciplinele de dezvoltare.

Înfiinţată în anul 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 700 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care compania românească a lucrat sau încă lucrează se află: Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company.

În 2018, dezvoltatorul de jocuri video a fost clasificat ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România, conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri deschise în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.