Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGA iese la cumpărături: Caută echipamente de tehnică specială, rezistente la şocuri, precum și uşor de utilizat şi mascat

Adevarul
DGA

Direcția Generală Anticorupție din MAI vrea să cumpere echipamente de înregistrate audio-video disimulabile, rezistente la şocuri, precum și uşor de utilizat şi mascat, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui anunț, DGA intenționează să încheie un acord-cadru furnizare echipamente de tehnică specială, respectiv înregistratoare audio-video disimulabile 4G, înregistratoare audio-video disimulabile compacte cu acumulator incorporat, înregistratoare audio-video disimulabile wi-fi, precum și mini-înregistratoare audio-video disimulabile.

Citește și: A semănat 'TORNADO' și a cules o condamnare definitivă și un dosar de crimă organizată - Cum arată pe interior operațiunea lui Dragomir față de Kovesi

„Produsele prevăzute a fi achiziţionate fac parte din categoria tehnicii speciale şi sunt folosite de către specialiști D.G.A. pe parcursul misiunilor tehnico-operative în scopul punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică. Echipamentelor speciale au o evoluția tehnologică rapidă în privința dimensiunilor, a autonomiei de funcționare, a performanțelor software, a calității imaginii și sunetului, elemente care trebuie să se reflecte în dotarea specifică structurilor abilitate să le utilizeze, să permită obținerea la un nivel optim a momentelor operative indiferent de modul de operare iar probatoriul să fie elocvent. Obiectivul poate fi dus la îndeplinire nu doar prin creativitate, dar şi prin achiziţia de mijloace tehnice de ultimă generaţie, de dimensiuni considerabil mai mici în raport cu dotarea existentă la nivelul D.G.A”, se arată în caietul de sarcini.

În cazul înregistratoarelor disimulabile 4G, echipamentele trebuie să îndeplinească performanţe precum fiabilitate în funcţionare, dimensiuni reduse, experienţa folosirii de către utilizatori similari, posibilitatea obţinerii de rezultate superioare și asigurarea conspirativităţii activităților specifice.

„Utilizarea unor astfel de înregistratoare conferă avantaje substanțiale și anume riscul deconspirării este diminuat substanțial și se reduc substanțial costurile misiunilor pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică la nivel de unități teritoriale”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

În ceea ce privește celelalte trei categorii de înregistratoare audio-video este menționat ca avantaj substanțial faptul că permit disimularea cu ușurință într-o mare varietate de articole vestimentar.

Valoarea totală a echipamentului de tehnică specială este estimată la 1.123.700 lei fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.