Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Dolj REACȚIE OFICIALĂ în SCANDALUL fetiței ridicate cu mascații: după ce a ajuns la IML, micuța a fost cooperantă

breaking news ultima ora

Direcția de Protecție a Copilului Dolj face precizări legate de preluarea fetiței din Mehedinți, în contextul în care angajații instituției au fost solicitați să fie prezenți: „procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului”, conform Mediafax.

Citește și: Ana Birchall a EXPLODAT la adresa lui Bogdan Licu: 'Cine v-a dat asemenea informații ar trebui să îi fie puțină rușine'

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, printr-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, înregistrată la DGASPC Dolj în data de 20 iunie, Direcției i s-a solicitat să asigure „prezența la data de 21 iunie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova…. la ora 7.00, a unui psiholog și a unui asistent social pentru a acorda consiliere psihologică și asistență unui minor…“, fără a-i fi furnizate alte informații (locație, istoric, speță etc).

DGASPC Dolj a desemnat un psiholog și un asistent social care au participat la acțiunea de vineri.

„Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului, iar personalului din cadrul instituției noastre i s-a solicitat intervenția ulterior preluării copilului, precum și pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova. După preluare, copilul a fost însoțit de mama adoptivă în prezența căreia a încetat starea de agitație și față de care nu a manifestat reacții de respingere. Pe parcursul deplasării către Institutul de Medicină Legală Craiova, copilul a beneficiat de suportul specialiștilor instituției pentru a înțelege acțiunile care s-au petrecut, a conștientiza ceea ce se întâmplă și ceea ce urmează să se întâmple. La sediul Institutului de Medicină Legală Craiova copilul a manifestat o atitudine colaborativă, răspunzând la toate întrebările și solicitările specialiștilor acestei instituții: După finalizarea procesului de expertizare, copilul a fost încredințat părinților de către reprezentanții poliției, în prezența specialiștilor instituției noastre care i-au recomandat mamei să fie atentă la nevoile emoționale ale fetei, să-i ofere sprijinul de care va avea nevoie și să solicite ajutorul specialiștilor (medic, psiholog etc) în caz de nevoie”, arată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

DGASPC Dolj precizează că psihologul și asistentul social care au participat la acțiune, la solicitarea conducerii Direcției, au întocmit un raport privind activitatea desfășurată în data de 21 iunie 2019. Acest raport va fi pus la dispoziția autorităților competente cu verificarea și analiza modului de acțiune în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.