Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialog aprins Pompeo - Lavrov: Oficialii SUA și Rusia și-au aruncat vorbe grele

telesurenglish.net
pompeo lavrov

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, i-a spus miercuri ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, că Moscova "destabilizează" Venezuela şi i-a cerut din nou Rusiei să înceteze sprijinul acordat preşedintelui venezuelan, Nicolas Maduro, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cursul unei discuţii telefonice, Mike Pompeo a subliniat că "intervenţia Rusiei şi a Cubei este destabilizatoare pentru Venezuela şi pentru relaţia bilaterală Statele Unite/Rusia", a făcut cunoscut purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Şeful diplomaţiei de la Washington a insistat ca "Rusia să pună capăt sprijinului acordat lui Nicolas Maduro şi să intre în rândul naţiunilor, alături de majoritatea zdrobitoare a ţărilor occidentale, care doresc un viitor mai bun pentru poporul venezuelean".

Serghei Lavrov i-a răspuns denunţând cu prilejul aceleiaşi discuţii "influenţa distrugătoare" a Statelor Unite în Venezuela, apreciind că "ingerinţa Washingtonului în treburile Venezuelei" este "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional" şi că "această influenţă distrugătoare nu are nicio legătură cu democraţia", potrivit unui comunicat la Ministerului rus de Externe.

Demnitarul rus a criticat, totodată, afirmaţiile făcute de Donald Trump şi Mike Pompeo potrivit cărora armata americană ar putea interveni, dacă este necesar, în Venezuela.

"Continuarea acestor paşi agresivi este plină de consecinţe grave", a declarat el în cursul discuţiei telefonice, adăugând că "numai poporul venezuelan are dreptul să îşi hotărască destinul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.