Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialog China-Australia la Canberra: discuții despre drepturile omului, tarife comerciale şi securitate regională

VCG
china australia

Şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, se întâlneşte miercuri cu omologul său australian, Penny Wing, la Canberra, în cadrul unor discuţii despre care Australia a anunţat că vor include subiecte precum drepturile omului, tarife comerciale şi securitate regională, informează Rador Radio România.

Australia şi China - cel mai mare partener comercial al Canberrei - îşi refac legăturile - după o perioadă de relaţii tensionate - care au atins un minim în 2020, după ce Australia a cerut o anchetă independentă în cazul originii COVID-19. Beijingul a răspuns prin impunerea unor tarife de miliarde de dolari pentru importurile de mărfuri australiene, ce au fost ridicate după schimbarea guvernului de la Canberra în urmă cu doi ani.

Ultima dată când un ministru de externe chinez a vizitat Australia a fost în 2017, iar vizita lui Wang semnalează o apropiere a relaţiilor diplomatice. Wang va avea discuţii şi cu fostul premier australian Paul Keating, un cunoscut susţinător al Chinei, care a criticat acordul AUKUS privind submarinele cu propulsie nucleară semnat de Australia cu Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.