Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dialog politic intens româno-slovac între Meleşcanu şi ambasadorul Slovaciei

MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, luni, pe ambasadorul Slovaciei la Bucureşti, Jan Gabor, în vizită de prezentare, prilej cu care a fost evocat dialogul politic intens dintre cele două ţări din ultimii ani, informează un comunicat al MAE. În cadrul întâlnirii au fost evocate şi relaţiile bilaterale "caracterizate de consecvenţă şi continuitate" atât la nivel înalt, cât şi de lucru.

"Au fost trecute în revistă contactele oficiale bilaterale avute în vedere pentru perioada următoare. A fost subliniat faptul că prezenţa minorităţii slovace în România, alături de cea română din Slovacia, reprezintă un factor pozitiv, favorizant pentru dezvoltarea în continuare a legăturilor dintre popoarele român şi slovac", precizează MAE.

De asemenea, ministrul român a mulţumit interlocutorului pentru "maniera exemplară" în care autorităţile slovace cinstesc şi menţin în atenţie memoria soldaţilor români care şi-au pierdut viaţa în luptele pentru eliberarea teritoriului slovac în cel de-al Doilea Război Mondial, conform Agerpres. Cei doi oficiali au abordat şi principalele dosare de pe agenda europeană şi internaţională, relevându-se convergenţa de opinii şi interesul ambelor state de a consolida cooperarea româno-slovacă atât în cadrul UE, cât şi la nivel internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.