Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Șoșoacă a răbufnit la discuțiile despre Legea avocatului: De ce nu avem aceleași drepturi ca magistrații? - Schimb de replici cu un senator REPER / Video

captura youtube
Diana Sosoaca

Senatoarea Diana Șoșoacă a răbufnit luni, în Plenul Senatului, la discuțiile la Legea avocatului, la modificările privind ieșirea la pensie a acestora. Parlamentara, avocat de profesie, s-a arătat nemulțumită de faptul că atât avocații, cât și magistrații, fac aceeași muncă, dar doar cei din urmă ies mai repede la pensie și au parte de pensii speciale.

"Mi ar fi plăcut ca toate aceste inițiative legislative pentru avocați să fie discutate cu avocații. Avocații habar nu au ce se discută în Parlament. Înțeleg că vreți să aliniați la legea comună.

Cred ca ar trebui să o faceți ca în dreptul magistraților. Pentru că avem aceleași interdicții, însă nu avem aceleași drepturi.

Aem o profesie care este pe locul 2 în lume, după neurochirurgie, la stres și la probleme de sănătate. Să vedeți ce consum psihic, neuropsihic există pentru un avocat.

De ce îi penalizăm pe avocați că vor să iasă la pensie ma devreme si pe magistrati nu?

În toate țările civilizate din lume, avocații au aceeași legislație, așa cum este și la magistrați. Uzura psihică a avocaților este imensă.

De ce pentru magistrați avem o anumită legislație, și avocaților nu. Toți avocații se plâng Nu este posibil să-i faceți egal cu celelalte profesii", a spus Diana Șoșoacă.

Schimb de replici acide cu un senator de la Reper

Ulterior, senatoarea neafiliată a avut un schimb de replici cu senatorul REPER Cosmin Poteraș.

"Înțelegem de unde vin intervențiile, de la stres. Colega vrea pensie specială", a spus acesta.

"De asta ai venit în Parlament, ca să arăți cât de inept ești? Cât mai mulți proști în Parlamentul României", i-a răspuns Diana Șoșoacă din sală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.