Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Ross, Bjork, John Legend și Maneskin, printre artiştii care vor urca pe scena Festivalului de Jazz de la Montreux

gossipcop.com
diana ross

Festivalul de Jazz de la Montreux, ale cărui ediţii recente au fost perturbate de pandemia de coronavirus, pariază anul acesta, cu prilejul celei de-a 56-a ediţii (1-16 iulie), atât pe nostalgie, cât şi pe cei mai în vogă artişti ai momentului, reunind pe afiş nume sonore precum Diana Ross, Robert Plant, a-ha, Nick Cave, Björk, Maneskin, Juanes şi John Legend, informează AFP.

''După două ediţii de linişte forţată, cele două săli emblematice ale festivalului (Auditorium Stravinski şi Montreux Jazz Lab) vot reda din nou publicului şi artiştilor fiorul muzicii live'', au subliniat miercuri organizatorii odată cu anunţarea line-up-ului, animaţi de ambiţia de a ''da naştere unor poveşti legendare şi unor momente de complicitate de neuitat'', potrivit Agerpres.

Diana Ross, în vârstă de 78 de ani, starul casei de discuri Motown, legendă a muzicii disco, va concerta pentru prima dată la Montreux, pe 9 iulie. În ziua anterioară, va urca pe scenă un alt artist legendar, al cântecului francez de data aceasta, prezent pentru prima dată în festival: Jacques Dutronc, care va cânta alături de fiul lui, Thomas.

''Dens şi divers. O panoramă sonoră ameţitoare'', a rezumat Mathieu Jaton, directorul Festivalului de Jazz de la Montreux, referindu-se la programul din această vară care va debuta pe 1 iulie cu un moment de nostalgie pentru generaţia X, susţinut de norvegienii de la a-ha.

În ziua următoare, este rândul lui Nick Cave, cantautorul care întruchipează rock-ul independent, care va concerta alături de trupa sa, Bad Seeds.

În deschidere, va cânta o tânără artistă locală care s-a făcut deja remarcată, Emilie Zoé.

Pe 3 iulie va fi rândul lui Björk, acompaniată de Sinfonnietta de Lausanne, care revine pe scena festivalului după 24 de ani.

Pe 4 iulie, de ziua naţională a Statelor Unite, va veni rândul americanului John Legend, unul dintre puţinii artişti care au în palmares trofee Emmy, Grammy, Oscar şi Tony.

Pe afiş mai figurează Robert Plant, cântăreţul columbian Juanes, laureaţii Eurovion 2021, trupa italiană Maneskin, precum şi John McLaughlin, Ibrahim Maalouf, Jeff Beck.

Pianistul Herbie Hancock, care a împlinit de curând 82 de ani şi care va concerta pentru a 30-a oară în cadrul festivalului, va cânta în aceeaşi seară cu Jamie Cullum.

Unul dintre momentele importante desfăşurate pe cea de-a doua scenă a festivalului, Montreux Jazz Lab, este fixat pentru ziua de 12 iulie, când vor urca pe scenă doi dintre membrii trupei Radiohead, Thom Yorke şi Johnny Greenwood. La 19 ani de la concertul trupei britanice pe scena Festivalului de Jazz de la Montreux, cei doi muzicieni îşi vor prezenta noul şi originalul proiect, The Smile.

Pe această scenă dedicată artiştilor independenţi, noilor tendinţe şi vedetelor actuale şi viitoare, vor concerta de asemenea Sophie Hunger, Years & Years, Phoebe Bridgers, Celeste, Stormzy, Black Pumas, Kacey Musgraves, girl in red, Arlo Parks şi Mitski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.