Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dictatorul Lukașenko TREMURĂ când vede ce se întâmplă în Kazahstan: 'Trebuie să păstrăm centrul civilizației noastre, centrul Ortodoxiei noastre'

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a spus că atacul asupra Kazahstanului este în concordanță cu tendința generală de presiune asupra Rusiei prin încercări de a ataca statele post-sovietice de-a lungul perimetrului său.

"Kazahstanul este o încercare de a ataca statele post-sovietice de-a lungul perimetrului Rusiei. Ele trebuie să înece Rusia în sânge”, relatează TASS, care citează agenția de presă BelTA . „După cum spun, o vor măcina și o vor scuipa într-o piatră de moară. Prin urmare, indiferent de cost, trebuie să păstrăm centrul civilizației noastre, centrul Ortodoxiei noastre și nu numai”. Potrivit acestuia, acestea sunt terenurile „care acum fac parte din Federația Rusă”.

Lukașenko a mai spus că evenimentele din Kazahstan sunt o tentativă de intervenție străină.

„Ne-a îngrijorat acest lucru. Și am avertizat mereu: de îndată ce vom permite un fel de crăpătură, apa se va năpusti acolo", a spus el. Potrivit acestuia, „a fost și este o tentativă de intervenție străină. Acum trebuie să ne dăm seama cine se află în spatele acestor bandiți”, a remarcat liderul din Belarus.

Potrivit acestuia, scopul era tăierea sudului Kazahstanului, ceea ce este foarte important pentru actualul Guvern, actualul președinte, Kassym-Zhomart Tokayev. „Aceasta este patria lui, Tokayev s-a născut în Alma-Ata”, a spus Lukașenko.

„Există o confruntare. Bănuiesc că totul este deja în declin. Pentru că trimiterea acolo a contingentului nostru împreună cu Rusia, se vor alătura și alte state OTSC, are în continuare un efect dezmințitor asupra celor care au decis să-și încălzească mâinile acolo", a spus acesta.

Vezi și: Un general-colonel RUS conduce REPRESIUNEA din Kazahstan: cine este Andrei Serdyukov .

El a menționat că Belarusul și Kazahstanul, printre altele, sunt legate prin Tratatul de securitate colectivă. „Avem unități paramilitare relevante care au fost în rezervă de câțiva ani, instruite. Acestea sunt forțe de menținere a păcii care, împreună cu Rusia fraternă, au fost transferate la Almaty”, a spus liderul belarus...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.