Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a clasat dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

DIICOT a clasat dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, în legătură cu memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, dosarul a fost închis deoarece faptele nu există.

"Prin ordonanţa din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înaltă trădare, prev. şi ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională prev. şi ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a funcţiei, prev. şi ped. de art.300 C.p., de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. şi ped. de art.304 C.p. şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. şi ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, întrucât faptele nu există", se arată în comunicatul DIICOT.

Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Ulterior, Parchetul a trimis sesizarea la DIICOT.

Orban preciza că faptele de care o acuza pe Viorica Dăncilă erau legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice" şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl viza şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat, spunea, atunci, Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.