Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a intrat puternic peste o grupare suspectată de contrabandă cu ţigarete: Camion cu 12 milioane de ţigări netimbrate. prins în flagrant în Cluj

economica.net
tigarete

DIICOT anunţă destrucutrarea unei reţele specializată în contrabandă cu ţigarete, suspecţii folosind la autoritatea vamală docimente false. Un camion cu 12 milioane de ţigări netimbrate a fost prins în flagrant în judeţul Cluj, anunță News.ro.

”La data de 13.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă”, anunţă, luni, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, în luna octombrie 2022, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea şi distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu eludarea formalităţilor vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plăţii taxelor vamale, a accizei şi a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri.

”În urma activităţilor de urmărire penală efectuate, la data de 12.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. au prins în flagrant pe raza judeţului Cluj un transport de 600.000 de pachete cu ţigarete (12 milioane de ţigarete), netimbrate. În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la ale bunuri decât cele transportate în realitate”, au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, în cursul zilei de luni, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reţinut în cauză.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.