Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, acțiune de amploare pe raza municipiului Galați

diicot3

La data de  01.03.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat  specializat în trafic de droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana) ce a acţionat, în principal, pe raza municipiului Galaţi.

Imagini - versiunea pentru download

La data susmenţionată organele de urmărire penală au procedat la depistarea în flagrant, pe raza municipiului Galaţi, a inculpaţilor L.A.R. şi T.A. persoane care s-au aprovizionat cu doze de marijuana de la inculpatul A.G.

Iohannis și Grindeanu, trași de mânecă de Victor Ponta: O să rămânem cu cătușele...

În paralel s-a procedat la efectuarea unui număr de 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei unde au fost găsite şi ridicate: peste 280 de grame de marijuana ( constituită din 228 de doze, marijuana vrac şi ţigarete confecţionate artizanal), patru cântare de mare precizie utilizate utilizate pentru  porţionarea drogurilor, cinci grindere utilizate pentru optimizarea marijuanei precum şi trei comprimate ecstasy.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2016 – 01.03.2017  pe raza municipiului Galaţi a acţionat o reţea de traficanţi de droguri de risc formată din inculpaţii majori A.G., T.A., L.A.R., P.M.G., E.A. E. şi I.A.G. şi din inculpaţii minori B.A.S. şi P.E.C.

Inculpaţii au procurat, transportat, deţinut importante cantităţi de produse cannabice sub formă de marijuana pe care le-au comercializat, în special, către consumatori din mediul şcolar preuniversitar, drogurile fiind consumate de către grupuri de elevi fie în incintele unităţilor şcolare fie în imediata apropiere a acestora.

Premierul Sorin Grindeanu anunță reformarea din temelii a ANAF-ului

La data de 02.03.2017 procurorii DIICOT-S.T.Galaţi  au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor majori A.G., T.A., L.A.R., P.M.G., E.A. E. şi I.A.G., faţă de inculpaţii minori B.A.S. şi P.E.C. dispunându-se luarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpaţii A.G., T.A., L.A.R., P.M.G., E.A. E. şi I.A.G.

Prin încheierea de şedinţă din data de 02.03.2017 Tribunalul Galaţi a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de cei cinci inculpaţi.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Galaţi precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.