Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT anunță că e pe cale să rezolve enigma spionilor Black Cube: Cine i-ar fi plătit

rpdefense.over-blog.com
black cube

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că nu au fost încă identificaţi clienţii firmei israeliene Black Cube, dar a precizat că sunt indicii în acest sens.

"Încă nu. Există indicii", a afirmat Horodniceanu, marţi, întrebat dacă a identificat cine au fost clienţii firmei israeliene.

Citește și: Laura Chiriac, candidata ALDE la Sectorul 1, își înșală soțul, producător la Antena 3, cu Sergiu Diacomatu / VIDEO

El a precizat că încă nu a fost obţinut un punct de vedere din partea companiei israeliene. "Este apărută o opinie în presă, neoficială şi nu ştiu dacă este susţinută", a mai spus şeful DIICOT, după participarea la lansarea Raportului Freedom House România privind recuperarea produsului infracţiunii: de la prejudiciu până la confiscare şi a celei de-a doua ediţii a Indexului Sustenabilităţii DNA, realizat de Romanian Center for European Policies.

Întrebat dacă există un grup de lucru cu Serviciul Român de Informaţii pe acest subiect, el a menţionat că nu, deoarece SRI nu are competenţe în activitatea de urmărire penală.

Citește și: Ultimul mesaj al soțului Laurei Chiriac, angajat la Antena 3, înainte ca soția să îl înșele în văzul lumii / FOTO

De asemenea, el a mai spus că nu a obţinut informaţii de la SIE pe această temă şi că a cerut sprijinul tuturor instituţiilor partenere.

"Aţi spus foarte bine: dacă există. Iar dacă ar exista l-am putea prezenta instanţei în momentul în care îl vom avea", a răspuns Horodniceanu, întrebat dacă a obţinut contractul, dacă există, dintre client şi compania Black Cube?

Citește și: Cea mai SCUMPĂ armă creată vreodată are PROBLEME de funcționare / VIDEO

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Semnificația fiecărei zi din Săptămâna Patimilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.