Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din 15 mai se lansează apelul de proiecte privind implementarea Programului naţional de introducere a gazelor naturale

gaze

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi, că, începând cu data de 15 mai, urmează să fie lansat apelul de proiecte privind implementarea Programului naţional de introducere a gazelor naturale, scrie Agerpres.

"Solicit introducerea pe ordinea de zi a unei note de informare cu privire la stadiul implementării Programului naţional de gaze, de introducere a gazelor naturale. (...) Ordinul de ministru pentru aprobarea lansării apelului de proiecte este condiţionat de obţinerea acordului de mediu la nivelul Programului Operaţional Infrastructura Mare şi estimăm că, începând cu data de 15 mai 2020, lansăm apelul de proiecte şi se vor putea depune cererile de finanţare de către cei eligibili, autorităţile locale", a declarat Boloş, în deschiderea şedinţei de Guvern.

El a precizat, la solicitarea premierului interimar Ludovic Orban, că suma totală alocată se ridică la 200 de milioane de euro, iar beneficiari au urma să fie 200.000 de gospodării.

"Apelul este gândit până la sfârşitul lunii decembrie, depunerea cererilor de finanţare, astfel încât să fie un interval de timp suficient de mare", a explicat Boloş.

Orban i-a cerut ministrului ca proiectul să fie foarte bine pregătit.

"Trebuie să fiţi pregătiţi foarte bine, adică trebuie văzut foarte clar, că trebuie ţinut cont şi de programul de investiţii al Transgazului pentru extinderea reţelelor magistrale, astfel încât să existe posibilitatea efectivă", a afirmat şeful Executivului.

"Cele două tipuri de intervenţii, adică introducerea reţelei de gaze naturale trebuie corelată cu investiţiile care se derulează la nivelul Transgazului pentru ca să putem asigura conectarea reţelelor de distribuţie a gazului natural la reţelele de transport, care sunt administrate de către Transgaz. Aceasta este vestea bună pe care o putem da", a precizat Marcel Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.