Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu, despre filialele PSD din Sud: Nu reprezintă nimic din punct de vedere politic

adevarul.ro
vasile dincu

Susținut de unele filiale PSD pentru o candidatură la șefia Consiliului Național, Vasile Dîncu pune condiții de „redemocratizare” a partidului și afirmă că „sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”, potrivit servuscluj.ro. Afirmațiile au fost făcute în emisiunea 'România te privește' de pe Look Plus:

  • „M-am gândit însă nu am ajuns până acum la niște concluzii care să fie decisive sau definitive pentru un răspuns afirmativ pentru că aici este vorba și de altceva. Este vorba de a reconstrui acea instituție (...) nu este normal ca un consiliu în care dictează președintele, de exemplu BPN-ul sau Comitetul Executiv Central, CEX-ul, să dea oameni afară, să dea președinți afară. Adică partidul trebuie să se redemocratizeze, să aibă instituții de genul acesta și trebuie făcute și echipe care pot duce asta la bun sfârșit. Eu nu sunt atât de narcisist să cred încât că singur aș putea să schimb cumva viața partidului. Este vorba de o echipă. Dacă voi găsi o echipă, de program știu eu cam ce ar trebui făcut, sigur că iau și sugestii de la alții, dar este nevoie de echipă și de instituționalizare
  • În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România.
  • Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas. Rămân un intelectual de stânga alături de partid așa cum este el. Sigur că sunt obligat așa oarecum și mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului”

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.