Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomat român: 'DNA a trecut deja Prutul'

DNA

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, apreciază că 'DNA-ul românesc a trecut deja Prutul'. Diplomatul susţine că există o foarte bună colaborare între toate instrumentele de luptă împotriva corupţiei din România cu instituţiile similare din Republica Moldova, informează joi agenţia de presă Unimedia. 

Marius Lazurca a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, în timpul căruia diplomatul a fost rugat să comenteze îndemnul unor politicienii de la Chişinău, care cer: 'DNA, treceţi Prutul!'. 

'Celor care îşi doresc ca DNA să treacă Prutul am să le spun că DNA a şi trecut Prutul. Este o colaborare foarte bună între toate instrumentele de luptă împotriva corupţiei din România, fie că e vorba de Departamentul Naţional Anticorupţie, de Ministerul Public, de Agenţia Naţională de Integritate, toate aceste elemente ale sistemului de justiţie din România au o colaborare foarte solidă cu instituţiile similare din Republica Moldova', a spus ambasadorul român. 

'Mai mult decât atât, ele s-au întâlnit foarte recent, la începutul lunii martie, la Bucureşti, când instituţiile similare din România, prin conducătorii din Republica Moldova, prin conducătorii lor au însoţit-o pe doamna vicepremier Gherman într-o vizită la Bucureşti', a precizat Lazurca. 

Diplomatul a subliniat faptul că Republica Moldova se află în cursul unui proces de 'înfrăţire administrativă' sau de sincronizare a eforturilor fie pe linie legislativă, administrativă, fie pe linia unei colaborări practice cu România, astfel încât, până la urmă exemplele româneşti să 'dea roade' şi în Republica Moldova. 

În acelaşi context, Ambasadorul României la Chişinău a precizat că Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova nu trebuie să răspundă unor criterii fixate la Bucureşti, ci trebuie să răspundă aşteptărilor cetăţenilor Republicii Moldova. 'Cetăţenii de aici îşi doresc o justiţie transparentă, eficientă, liberă, sustrasă influenţelor de natură politică. Şi cred că această aşteptare este una firească şi deplin europeană', a conchis Marius Lazurca.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.